Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-01-2024 09:22

Παρέμβαση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος στο πλαίσιο συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, στις 10/01/2024

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Αντωνία Θεοδοσίου συμμετείχε στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, στις 10/01/2024, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν οι καταγγελίες για αυθαίρετες επεμβάσεις σε δασική προστατευόμενη περιοχή στην κοινότητα Πραστιού (Κελλακίου).

Σε παρέμβασή της, στο πλαίσιο της συνεδρίας, η Επίτροπος ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει στα έγγραφα αδειοδότησης αποτύπωση της υφιστάμενης τοπογραφίας, βλάστησης και δέντρων, καθώς και φωτογραφίες των τεμαχίων, ιδιαίτερα, λαμβάνοντας υπόψη τη μη υποχρέωση διαβούλευσης για θερμοκήπια με άλλα Τμήματα, πλην της οικείας Επαρχιακής Διοίκησης, σύμφωνα με σχετικό διάταγμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπρόσθετα, η Επίτροπος Περιβάλλοντος ανέφερε ότι η υλοτόμηση δέντρων θα πρέπει να πραγματοποιείται με μεγάλη φειδώ και εφόσον τεκμηριωθεί ότι αυτό είναι απόλυτα απαραίτητο. Τόνισε, επίσης, ότι η τόσο δραστική διατάραξη του φυσικού τοπίου θα επιφέρει διάβρωση του εδάφους.

Περαιτέρω, η Επίτροπος Περιβάλλοντος δηλώνει ότι θα διερευνήσει τρόπους έγκαιρης παρακολούθησης και αποφυγής των φαινομένων που σημειώθηκαν, με αφορμή τις καταγγελίες που εξετάστηκαν στην εν λόγω συνεδρία (παράνομη υλοτόμηση, παράνομες εκσκαφές, εκχέρσωση βλάστησης χωρίς άδεια, επεμβάσεις σε κρατική γη χωρίς μίσθωση, παράνομη ανέγερση υποστατικών, διατήρηση ζώων χωρίς άδεια και παράνομη κατασκευή δρόμων), έπειτα και από εισήγηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου όπως, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος, προτείνουν τυχόν βελτιώσεις στην κείμενη νομοθεσία.

(EN/ΓΣ)