Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2018 20:02

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην εκδήλωση "Cheese and Wine"

Ευχαριστώ για την πρόσκληση σας, να θέσω υπό την αιγίδα μου και να χαιρετίσω την σημερινή σας εκδήλωση. Να συγχαρώ τόσο τον Σύνδεσμο Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας όσο και την κα Μαντοβάνη που φιλοξενεί την καθιερωμένη πια σημερινή εκδήλωση.

Στη σύγχρονη εποχή ο Εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, στοχεύει στο συλλογικό όφελος και στη συμμετοχή στα κοινά και καλείται να συμπληρώσει τις εκάστοτε υπηρεσίες που παρέχουν οι κρατικές υπηρεσίες. 

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υποστηρίζει τις προσπάθειες σας για την κοινωνική ενσωμάτωση και για ένα καλύτερο μέλλον για όλους που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής αναπηρία. Υψίστης προτεραιότητας για μας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες και η καταπολέμηση των προκαταλήψεων με στόχο την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη επιτευχθεί ένα σημαντικό βήμα με την κύρωση από την Κυπριακή Δημοκρατία της Σύμβασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών  για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Για την εφαρμογή της Σύμβασης και για την πραγμάτωση των δικαιωμάτων των ατόμων με κάθε τύπου αναπηρία, το Υπουργικό Συμβούλιο στις 19.12.2017 ενέκρινε την Πρώτη Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία με δεκαετές πλαίσιο για το 2018-2028, καθώς και το τριετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το 2018-2020, που περιλαμβάνει 86 συνολικά δράσεις, συνεχιζόμενες και νέες, προς υλοποίηση .

Σας διαβεβαιώνω ότι, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναγνωρίζοντας την προσφορά σας, θα συνεχίσει να είναι δίπλα σας, στηρίζοντας το κοινωνικό έργο που επιτελείτε.

Αναμφισβήτητα τα άτομα με αναπηρίες, αποδεικνύουν καθημερινά τις απεριόριστες δυνατότητες τους με το να συμμετέχουν ισότιμα και δυναμικά στη κοινωνική ζωή του τόπου μας. Είμαι πεπεισμένη ότι με την περαιτέρω ανάπτυξη ενός ποιοτικού συστήματος κοινωνικής υποστήριξης με τις κατάλληλες δομές και υπηρεσίες θα υπάρξει περαιτέρω  βελτίωση στην ποιότητα ζωής σε κάθε άτομο με αναπηρίες.

Σας εκφράζω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για το σημαντικό έργο που επιτελείτε, που έχει ως στόχο και προτεραιότητα την στήριξη, προστασία και ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία

Σημ.:   Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους της κας Υπουργού, ο Ανώτερος Λειτουργός Γραφείου Ευημερίας κ. Ευτύχιος Χατζηχριστοδούλου.

----------------------------

ΜΠ/ΕΙ