Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-01-2024 10:50

Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Συνάντηση με τον καθηγητή Κωστή Γιαννακόπουλο και με φοιτητές του τέταρτου έτους της Οδοντιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου είχε η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους. Η συνάντηση, η οποία είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο του μαθήματος «Legal and Forensic Dentistry», παρουσία της δρος Περσεφόνης Λάμπρου Χριστοδούλου, Επιστημονικής Συνεργάτιδας και διδάσκουσας του μαθήματος.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Γραφείου της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων και της Οδοντιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ήταν η διαφώτιση των ξένων φοιτητών για το δράμα και για τις τραγικές ιστορίες των αγνοουμένων μας, για τις δυσκολίες και τα προβλήματα εντοπισμού και ταυτοποίησης λειψάνων, αλλά και για τις περιπτώσεις ομαδικών τάφων και τις μετακινήσεις οστών.

Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για την αποστολή, τον τρόπο λειτουργίας, τις διαδικασίες, το πεδίο εφαρμογής και τα ευρήματα του Εργαστηρίου. Επεξηγήθηκε επίσης από ανθρωπολόγο η διαδικασία ταυτοποίησης λειψάνων και τα διάφορα στάδια που ακολουθούνται. Η εκτενής ενημέρωση της οποίας έτυχε η ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου κάλυψε όλες τις φάσεις του έργου του Ανθρωπολογικού Εργαστηρίου.

Τόσο ο Καθ. Κωστής Γιαννακόπουλος όσο και οι φοιτητές εξέφρασαν την εκτίμηση και τα συγχαρητήριά τους για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται από το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξέφρασαν, επίσης, την προθυμία τους για ανάπτυξη συνεργασίας και για περαιτέρω διαφώτιση φοιτητών του Πανεπιστημίου για τα θέματα των αγνοουμένων μας. Ανέφεραν, τέλος, ότι η Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου θα είναι πάντα στη διάθεση του Γραφείου της Επικεφαλής σε περίπτωση που χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια σχετικά με ζητήματα που άπτονται του γνωστικού αντικειμένου της «Δικανικής Οδοντιατρικής».

(ΡΜ/ΝΓιαν/ΑΦ)