Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-02-2024 08:04

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε Κοινοβουλευτική Ακρόαση στα Ηνωμένα Έθνη

Ο βουλευτής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (ΔΕ), μεταβαίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Ακρόαση, που συνδιοργανώνουν η ΔΕ και ο ΟΗΕ, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2024, με κύριο θέμα «Τερματίζοντας τις συγκρούσεις: Προτάσεις για ένα ειρηνικό μέλλον». Τον κ. Νεοφύτου θα συνοδεύσει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Αυγούστα Χρίστου.

Κύριος στόχος της Κοινοβουλευτικής Ακρόασης 2024 είναι η συνεισφορά των εθνικών κοινοβουλίων στις συζητήσεις που προηγούνται του Διεθνούς Συμφώνου για το Μέλλον, το οποίο αναμένεται να υιοθετηθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο του 2024. Βασικοί ομιλητές στην Ακρόαση θα είναι ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κ. Dennis Francis και η Πρόεδρος της ΔΕ κ. Tulia Ackson. Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων θεμάτων, η ανάγκη για ανανεωμένη συλλογική δράση προς επίτευξη διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, καθώς και η σημασία του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, ως βασικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση συνθηκών ειρήνης και σταθερότητας σήμερα και στο μέλλον.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της Ακρόασης ο κ. Νεοφύτου θα συμμετάσχει σε επιτόπια  ηλεκτρονική έρευνα προς διαπίστωση των απόψεων και των τάσεων των συμμετεχόντων επί των θεμάτων που θα απασχολήσουν την Ακρόαση. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα