Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-10-2018 15:24

Επίσκεψη Εμπειρογνωμόνων Ευρωπαϊκού Φορέα για την Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση

Tο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) βρίσκεται στη διαδικασία μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού της υφιστάμενης Νομοθεσίας και των πρακτικών που ακολουθούνται στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.  Εξασφαλίστηκε ήδη τεχνική βοήθεια από την Ομάδα Στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Structural Reform Support Service). Το Υπουργείο  συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Φορέα για την Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει δυο επισκέψεις στην Κύπρο κατά την διάρκεια των οποίων συνάντησαν και άκουσαν τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων.

Οι Εμπειρογνώμονες βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κύπρο για την τρίτη τους επίσκεψη και πραγματοποιούν συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να τους ενημερώσουν για τις προκαταρκτικές τους εισηγήσεις και να ακούσουν εκ νέου τις απόψεις τους, προτού υποβάλουν τελικές εισηγήσεις.

Παρακάθισαν σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, όπου παρουσίασαν τις προκαταρκτικές τους εισηγήσεις. Συναντήθηκαν επίσης με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και εκπροσώπους της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και της Επίτροπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τέλος, πραγματοποίησαν συναντήσεις με μαθητές. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού       κ. Κώστα Χαμπιαούρη.

Οι τελικές εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να κατατεθούν στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τέλος Νοεμβρίου.

(ΙΠ)