Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-03-2024 09:16

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων συμμετείχε σε συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο στο πλαίσιο της 148ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Στο πλαίσιο των εργασιών της 148ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που αρχίζουν αύριο στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Ομάδας για την Κύπρο με τη συμμετοχή μελών της αντιπροσωπίας της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Κατά τη συνάντηση, οι Κύπριοι βουλευτές επαναβεβαίωσαν την προσήλωση της πλευράς μας σε λύση του κυπριακού προβλήματος στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και εξέφρασαν  την ελπίδα ο διορισμός της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Crans Montana. 

Οι Κύπριοι βουλευτές επισήμαναν τη σημασία επίτευξης λύσης στο Κυπριακό το συντομότερο δυνατό, καθότι ο χρόνος μετρά εις βάρος του συνόλου του κυπριακού λαού. Τόνισαν δε ότι η αξίωση της τουρκικής πλευράς περί λύσης «δύο κρατών» δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή καθότι κάτι τέτοιο θα νομιμοποιούσε τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές κ. Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), κ. Στέφανος Στεφάνου και κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)