Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-03-2024 08:55

Η Αντιπρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ του ΟΟΣΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση της ακεραιότητας

Η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) και Ειδική Αντιπρόσωπος της Συνέλευσης για τηνΚαταπολέμηση της Διαφθοράς κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προώθηση της ακεραιότητας.

Κύρια θέματα συζήτησης θα είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών για την καταπολέμηση των παράνομων χρηματοοικονομικών ροών και των φορολογικών εγκλημάτων, η ενθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα για ανάπτυξη συνεργασιών με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, η αξιοποίηση καινοτομιών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης προς ενίσχυση της λογοδοσίας σε ότι αφορά την άσκηση πίεσης και η προσαρμογή της σύμβασης του ΟΟΣΑ κατά της δωροδοκίας στον παγκόσμιο αγώνα για την πάταξη τα διαφθοράς και την ενίσχυση της ακεραιότητας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)