Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-04-2024 12:35

Το ΣτΕ, η Ακαδημία Νομικής Υπηρεσίας και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος συνεργάζονται για την υλοποίηση εκπαίδευσης στη θεματική «Ελευθερία της Έκφρασης»

Διαδικτυακή εκπαίδευση διάρκειας έξι εβδομάδων στη θεματική «Ελευθερία της Έκφρασης», διοργανώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) σε συνεργασία με την Ακαδημία της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο (ΠΔΣ). Η εκπαίδευση, στην οποία θα συμμετάσχουν τόσο Δικηγόροι της Δημοκρατίας όσο και ιδιώτες δικηγόροι, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης, από τη Νομική Υπηρεσία και τον ΠΔΣ, του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος του ΣτΕ, με την ονομασία HELP (Human Rights Education for Legal Professionals-Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα για Επαγγελματίες Νομικούς).

Η έναρξη των εκπαιδεύσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, στην αίθουσα σεμιναρίων του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας. Κατά την εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνουν εισαγωγικές παρουσιάσεις στην εκπαίδευση από στελέχη του Προγράμματος HELP, καθώς και σειρά παρουσιάσεων και εργαστηρίων από καθηγητές και πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Κύριος στόχος του Προγράμματος HELP είναι να βοηθήσει τα κράτη-μέλη του ΣτΕ να ενδυναμώσουν το πεδίο γνώσης και δεξιότητας των επαγγελματιών τους στον τομέα της Νομικής Επιστήμης (δικηγόροι, δικαστές, εισαγγελείς) σε σχέση με τα διεθνή (ΣτΕ) και ευρωπαϊκά (ΕΕ) πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και τον τρόπο με τον οποίο αυτά μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους. Η δε εκπαίδευση στη θεματική «Ελευθερία της Έκφρασης» έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ως προς την κατανόηση των ευρωπαϊκών αρχών και κανονισμών σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, ενώ, επιπλέον, επιδιώκει να διευκολύνει την αποτελεσματική εφαρμογή του Άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε εθνικό επίπεδο.

(MΛ)