Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-07-2024 16:21

Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κας Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου αναφορικά με (ανα) δημοσίευση σχολικής φωτογραφίας σε ΜΔΚ

Παρά την προηγούμενη σχετική Ανακοίνωσή μου, ημερομηνίας 20/6/2024, και τις Αποφάσεις που εκδίδονται, με απογοήτευση παρατηρώ ότι από χθες γίνεται αναδημοσίευση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) μίας σχολικής φωτογραφίας, στην οποία απεικονίζονται και ταυτοποιούνται παιδιά και δάσκαλοι. Στην ανάρτηση/δημοσίευση αναγράφονται τα πλήρη ονοματεπώνυμα των μαθητών.

Σε ορισμένες από τις αναρτήσεις έχει γίνει προσπάθεια απόκρυψης της ταυτότητας των ατόμων με κάλυψη των προσώπων τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς περιλαμβάνονται τα πλήρη ονοματεπώνυμά τους.

Σε συνέχεια της προηγούμενης μου Ανακοίνωσης, με την οποία υπενθυμίζω ότι οι αναρτήσεις, δημοσιεύσεις, αναδημοσιεύσεις ή αναπαραγωγές σε ΜΚΔ βίντεο και φωτογραφιών, τα οποία ταυτοποιούν άμεσα ή έμμεσα φυσικά πρόσωπα συνιστούν πράξεις επεξεργασίας, οι οποίες εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων. Επιπρόσθετα, σημειώνω ότι ο Κανονισμός περιλαμβάνει διατάξεις με βάση τις οποίες θα πρέπει να υπάρχει αυξημένο επίπεδο προστασίας για παιδιά.

Καλώ τους χρήστες των ΜΔΚ όπως τερματίσουν την αναδημοσίευση της φωτογραφίας προς το συμφέρον των παιδιών αυτών, που αποτελούν ευάλωτη κατηγορία ατόμων.

Διαδικασίες διερεύνησης βρίσκονται σε εξέλιξη.

(ΓΣ/ΕΠ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα