Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-10-2018 20:30

Χαιρετισμός της κας Άντρης Αναστασιάδη στο φιλανθρωπικό δείπνο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και του Συλλόγου «Ελπίδα»

Είναι με ιδιαίτερη  χαρά που παρευρίσκομαι σε μια εκδήλωση αναγνώρισης του πολύ σημαντικού έργου που επιτελούν δύο εξαιρετικά και καταξιωμένα στη συνείδηση όλων μας ιδρύματα, αυτών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και του Συλλόγου «Ελπίδα» Ελλάδος.

Τόσο το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, όσο και ο Σύλλογος «Ελπίδα» έχουν χαράξει μια ξεχωριστή πορεία καταγράφοντας τη δική τους ιστορία τόσο στα ανθρωπιστικά όσο και τα επιστημονικά  δρώμενα της Κύπρου και της Ελλάδας.

Μέσα από την αξιόλογη αυτή τους πορεία έχουν επιτύχει να ανταποκριθούν πλήρως στην απαιτητική  αποστολή τους, στηρίζοντας και δίνοντας ελπίδα σε πολλές οικογένειες με εμπειρίες που αφορούν τις σοβαρές ασθένειες της λευχαιμίας και του παιδικού καρκίνου.

Με την υψηλή εμπειρογνωμοσύνη και την  επιστημονική επάρκεια των Ιδρυμάτων, καθώς και με την βαθιά αγάπη και την ανιδιοτελή  προσφορά τους κατάφεραν να φωτίσουν τις ζωές πολλών παιδιών και να φέρουν στα πρόσωπα τους το χαμόγελο της ελπίδας.

Είναι ιδιαίτερα τιμητική για όλους μας η παρουσία στην εκδήλωση της κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Μίας γυναίκας που η προσφορά της προς τα παιδιά και ευρύτερα προς τον άνθρωπο, εμπνέει και παραδειγματίζει. Η αγαπημένη μου φίλη Μαριάννα, είναι η δημιουργός και η Πρόεδρος του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη», αλλά και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα».

Ταυτόχρονα από το 1999, είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά.

Από τις διάφορες άλλες θέσεις που κατέχει έχει αφιερώσει τη ζωή της στον άνθρωπο και την κοινωνία, με αποτέλεσμα το όνομα της να είναι στενά συνυφασμένο με τον αλτρουισμό και τη φιλανθρωπία και να ανάγεται για τον καθένα από εμάς σε ένα φωτεινό φάρο που καθοδηγεί  τις προσπάθειες μας για ένα καλύτερο αύριο.

Μαριάννα μου είμαι περήφανη που είσαι φίλη μου. Είσαι ένας ξεχωριστός άνθρωπος που σπάνια συναντά κανείς στις μέρες μας.

Βαθιά και μεγάλη είναι η εκτίμηση μου και προς μια άλλη σπουδαία γυναίκα, την Πρόεδρο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος κυρία Πόπη Κανάρη. Το Καραϊσκάκειο υπό την καθοδήγηση της και τις συνεχείς και άξιες κάθε επαίνου προσπάθειες της ιδίας και του προσωπικού του, εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο περιφερειακό επιστημονικό κέντρο αριστείας που πρωταγωνιστεί στη μάχη κατά της λευχαιμίας.

Μέσα από αυτή τη συλλογική τους δουλειά, αλλά και τη συγκινητική ανταπόκριση των απλών ανθρώπων η Κύπρος ξεχωρίζει παγκοσμίως για την κοινωνική της ευαισθησία.

Πιο συγκεκριμένα, η Κύπρος κατέχει σε αναλογία πληθυσμού το μεγαλύτερο καταχωρημένο αρχείο δοτών μυελού των οστών στη Διεθνή Τράπεζα και τη δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια τράπεζα ομφαλικού αίματος. 

Πόπη μου σε συγχαίρω από καρδιάς για το μεγάλο έργο που επιτελείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η διασταύρωση της πορείας του ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» με το ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ» της Κύπρου, και το Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο ίδρυμα «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του κοινού αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Καταλήγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους εσάς που παρευρίσκεστε  στην αποψινή εκδήλωση. Το δικό σας έντονο αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και προσφοράς ενδυναμώνει τα μέγιστα την αποστολή και των δυο ιδρυμάτων. Ευχαριστώ επίσης την κα Άννα Παπαγιάννη μέλος του συλλόγου Ελπίδα, για την πρωτοβουλία της αποψινής διοργάνωσης και την αγαπημένη μας Μελίνα Ασλανίδου για την ευγενική της συμμετοχή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

____________

ΡΜ/ΑΧ/ΣΧ