Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-05-2024 16:09

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας για τη Λειτουργία και Συντήρηση του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων Μιας Μηλιάς

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας (ΣΑΛ) κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης συναντήθηκε χθες, 30 Μαΐου 2024, με το φίλο Μεχμέτ Χαρμαντζί για διευθέτηση κάποιων τελευταίων λεπτομερειών και, μέσω της εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί,  επιτρέπουν τη λήψη εκείνων των αποφάσεων, οι οποίες διασφαλίζουν ότι η Λειτουργία και Συντήρηση του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων Μιας Μηλιάς παραμένει στην κοινή διαχείριση των δύο κοινοτήτων.

Η συνεχιζόμενη συνεργασία των δύο κοινοτήτων δημιουργεί ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις για προώθηση του στόχου υλοποίησης του Έργου Χρήσης του Επεξεργασμένου Νερού από το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων Μιας Μηλιάς προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.

Στη συνάντηση με τον φίλο Μεχμέτ είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την πρόοδο του Έργου αντικατάστασης 4,2 χιλιομέτρων του κεντρικού αγωγού Ε, μέσω χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα προς αντικατάσταση τμήματα του αγωγού βρίσκονται εντός της νεκρής ζώνης της περιοχής Αγίου Δομετίου, της κατεχόμενης Λευκωσίας και από το οδόφραγμα της οδού Μάρκου Μπότσαρη στην Βιοτεχνική Περιοχή Λευκωσίας, μέχρι το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων στην κατεχόμενη Μια Μηλιά. Οι εργασίες θα εκτελεσθούν σε δύο φάσεις και αναμένεται να αρχίσουν εντός Ιουλίου 2024.

(ΝΓιαν/ΕΑθ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα