Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-05-2024 17:09

Δήλωση της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων στην τελετή λήξης του Συνεδρίου Υψηλού Επιπέδου «Γυναίκες για τη Μεσόγειο»

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι εργασίες του διήμερου Συνεδρίου Υψηλού Επιπέδου «Γυναίκες για τη Μεσόγειο», το οποίο συνδιοργάνωσαν η Ένωση για τη Μεσόγειο (UfM) και το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων.

Στο πλαίσιο του τελευταίου μέρους του Συνεδρίου, κατά το οποίο έγινε ανακεφαλαίωση και συζήτηση των συμπερασμάτων για τα τέσσερα κύρια θέματα που το απασχόλησαν, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κα Τζόζη Χριστοδούλου, δήλωσε τα εξής:

«Πρώτα, θα ήθελα να τονίσω ότι ήταν τιμή μας να φιλοξενήσουμε το Συνέδριο Γυναίκες για τη Μεσόγειο στη Λευκωσία. Αυτό δείχνει την πολιτική δέσμευση της Κύπρου στην προώθηση της ισότητας των φύλων. Δύο συναρπαστικές μέρες με γυναίκες από όλη την περιοχή της Ευρω-Μεσογείου να συζητούν για την ισότητα και τα δικαιώματά τους. Οι συζητήσεις στα τέσσερα κύρια θέματα ήταν χρήσιμες, όχι μόνο ως προς τις σημαντικές πληροφορίες που παρείχαν, αλλά και ως υπενθύμιση της δράσης που πρέπει να αναλάβουμε επειγόντως. Το συνέδριο επιβεβαίωσε ότι η ανισότητα των φύλων είναι πράγματι ένα περιφερειακό ζήτημα, ένα παγκόσμιο ζήτημα, καθώς οι γυναίκες αντιμετωπίζουν παρόμοια εμπόδια σε διαφορετικά επίπεδα παντού στον κόσμο. Τα συμπεράσματα θα τροφοδοτήσουν τον οδικό χάρτη και είναι δική μας ευθύνη, ευθύνη των κρατών-μελών, να τον εφαρμόσουμε μόλις εγκριθούν. Τέλος, θέλω να υπογραμμίσω ότι η Κύπρος είναι αφοσιωμένος εταίρος της Ένωσης για τη Μεσόγειο. Πρόθεση μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω την εμπλοκή και συνεργασία μας με την Ένωση για προώθηση της έμφυλης ισότητας στην περιοχή.»

(ΑΑ/ΝΓιαν/ΕΑθ)