Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-06-2024 12:32

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε σε φιλανθρωπικό αγώνα καλαθόσφαιρας στο πλαίσιο του Telethon 2024

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετείχε σήμερα σε φιλανθρωπικό αγώνα καλαθόσφαιρας στο πλαίσιο του Telethon 2024, στο γήπεδο του Κεραυνού.

Στον αγώνα συμμετείχαν επίσης μέλη της Κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και αθλητές.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς αν τέτοιες εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, ευαισθητοποιούν το κοινό, είπε: «Πέρα από τη φιλανθρωπική διάσταση, που είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιου είδους ενέργειες, έχουμε έναν στόχο, τον οποίο ανέφερα και κατά την προεκλογική εκστρατεία και θα τον υλοποιήσουμε, τον υλοποιούμε σε έναν αθλητισμό στην Κύπρο που αλλάζει. Πρέπει να κάνουμε και να επενδύσουμε σαφώς περισσότερα στον αθλητισμό, είναι το μέλλον, είναι η νέα γενιά. Για αυτό τον λόγο είμαι και εγώ σήμερα εδώ, μαζί με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, ακριβώς για να δείξουμε τη βούληση της Κυβέρνησης να κάνουμε σαφώς περισσότερα στον αθλητισμό.»

Ερωτηθείς πώς η Κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Έχω ήδη ανακοινώσει ειδική οικονομική ενίσχυση, έτσι ώστε τους αθλητές μας, που βρίσκονται πολύ κοντά στο όριο συμμετοχής, να τους βοηθήσουμε να πετύχουν τον στόχο τους, να συμμετάσχουν και στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς.»

(ΡΜ/ΑΦ/ΜΣ)