Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-10-2018 14:14

Στο 20ο Ευρωπαϊκό Διακοινοβουλευτικό Συνέδριο για το Διάστημα συμμετέχει η Βουλή των Αντιπροσώπων

Πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες το 20ο Ευρωπαϊκό Διακοινοβουλευτικό Συνέδριο για το Διάστημα, το οποίο φιλοξενεί η Βελγική Γερουσία, με θέμα: «Μεγάλα δεδομένα: Ανάπτυξη αναβαθμισμένων απορρεόντων υπηρεσιών και εφαρμογών». Την Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπεί στο Συνέδριο ο βουλευτής κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δυνατότητες συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης των πληροφοριών και δεδομένων που προσφέρει η τεχνολογία διαστήματος και τα πολλαπλά πεδία εφαρμογής των "μεγάλων δεδομένων", στους τομείς της ασφάλειας, της πρόληψης και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών αλλά και για θέματα που άπτονται της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και του περιβάλλοντος. 

Υπογραμμίστηκε, δε, η προοπτική οικονομικής ανάπτυξης και προώθησης της ευρηματικότητας και της καινοτομίας μέσα από τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στον τομέα προσφοράς υπηρεσιών "μεγάλων δεδομένων", θέτοντας, εντούτοις, ως πρόκληση την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης αυτού του σχετικά νέου τομέα παροχής υπηρεσιών. 

Αναφέρεται επίσης πως στο Συνέδριο συμμετέχουν, πέραν από τους εκπροσώπους Κοινοβουλίων, επιστήμονες και εμπειρογνώμονες από εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με την τεχνολογία διαστήματος.

(ΜΛ/ΕΙ)