Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2024 12:54

Ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης αναφορικά με την Ετήσια Έκθεση CEN και CENELEC για το 2023

Η Ετήσια Έκθεση των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN και CENELEC για το 2023 έχει εκδοθεί, με πλήρως ψηφιακό σχεδιασμό.

Το 2023 αποτέλεσε μια σημαντική χρονιά τόσο για τους δύο Οργανισμούς όσο και για την ευρωπαϊκή Τυποποίηση. Σηματοδότησε την 30ή επέτειο της Ενιαίας Αγοράς, ενός βασικού πυλώνα της ευρωπαϊκής συνεργασίας. Τα πρότυπα διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα είναι διαλειτουργικά και πληρούν επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας για τους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη, δημιουργώντας εμπιστοσύνη στην Ενιαία Αγορά.

Η στρατηγική σημασία των προτύπων αναδείχθηκε περαιτέρω τον Ιανουάριο του 2023 με τη σύσταση του Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου (High-Level Forum), που προσφέρει μια πλατφόρμα για τον καθορισμό προτεραιοτήτων στην τυποποίηση και τη συζήτηση τρόπων βελτίωσης της διαδικασίας εκπόνησης ευρωπαϊκών προτύπων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι CEN και CENELEC επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για τη δημιουργία ενός βιώσιμου, ανταγωνιστικού και χωρίς αποκλεισμούς Ευρωπαϊκού Συστήματος Τυποποίησης.

Η Ετήσια Έκθεση παρουσιάζει τα κύρια σημεία που σημάδεψαν μια πολύ έντονη και στρατηγική χρονιά για τους δύο οργανισμούς το 2023. Η πλήρως ψηφιακή μορφή επιτρέπει μια προσβάσιμη εμπειρία και αντικατοπτρίζει την αφοσίωση του CEN και του CENELEC στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Μερικά από τα κύρια σημεία που υπογραμμίζουν τη σκληρή δουλειά των Οργανισμών περιλαμβάνουν:

•           Την υποστήριξη της πράσινης μετάβασης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και την προώθηση της ανάπτυξης νέων καθαρών τεχνολογιών και βιώσιμων πηγών ενέργειας,

•           τη δραστήρια συμβολή στην ψηφιακή μετάβαση της Ευρώπης με πρότυπα ΤΠΕ, που βρίσκονται στον πυρήνα του ψηφιακού μετασχηματισμού όλων των τομέων της οικονομίας,

•           τη συνέχιση της εφαρμογής της κοινής Στρατηγικής 2030 CEN και CENELEC, και

•           τη συνέχιση των προσπαθειών όλων των εθνικών οργανισμών τυποποίηση να καταστήσουν το σύστημα τυποποίησης πιο περιεκτικό και ανοιχτό στον κόσμο, για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της βιομηχανίας και της κοινωνίας των πολιτών.

Αναγνωρίζοντας αυτές και πολλές άλλες επιτυχίες, αποδίδονται τα εύσημα στις προσπάθειες των εθνικών οργανισμών τυποποίηση, μέλη των CEN & CENELEC, των εταίρων, των ενδιαφερομένων μερών σε όλη την Ευρώπη. Αποτελούν ένα καλό παράδειγμα της δύναμης του Ευρωπαϊκού Συστήματος Τυποποίησης, που επιτρέπει CEN και στο CENELEC να κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Για να διαβάσετε την αναλυτική έκθεση πατήστε εδώ.

(ΓΣ/ΑΦ)