Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2024 15:09

Υπεγράφη Συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη για οικονομική στήριξη της ΔΕΑ

Υπογράφηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) για την οικονομική στήριξη της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ).

Τη συμφωνία υπόγραψε, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική και εκ μέρους του UNDP ο κ. Alexandre Pietro.

Κατά την τελετή υπογραφής, η κα Πική ευχαρίστησε το UNDP για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που επιτελεί στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης που παρέχει στο έργο της ΔΕΑ. Πρόσθεσε ότι, ως ένδειξη της υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει την ετήσια οικονομική συνεισφορά της προς τη ΔΕΑ από €175.000 σε €300.000 με στόχο την εντατικοποίηση των εργασιών των ανασκαφών.

Σημειώνεται ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός της ΔΕΑ ανέρχεται σε €3.2 εκατομμύρια, τα οποία προέρχονται κατά 80% από την ΕΕ. Η ΕΕ έχει παραχωρήσει μέχρι σήμερα πάνω από €30 εκατομμύρια για τον σκοπό αυτό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συνεισφέρει συνολικά €4 εκατομμύρια.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους και ο Ελληνοκύπριος Εκπρόσωπος στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων κ. Λεωνίδας Παντελίδης.

(ΡΜ/ΕΠ/ΝΓιαν)

Σχετικά Ανακοινωθέντα