Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-07-2024 17:41

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για την πρώτη μέρα λειτουργίας των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης

Με ικανοποίηση ενημερώθηκα από τους πέντε Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ)ότι η πρώτη μέρα λειτουργίας τους κύλησε ομαλά, χωρίς να καταγραφούν ιδιαίτερες δυσκολίες. 

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον τομέα αδειοδότησης, η τοποθέτηση των Λειτουργών στις εγκαταστάσεις των ΕΟΑ ολοκληρώθηκε σε όλες τις Επαρχίες πλην της Πάφου, όπου αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας. Το Σύστημα «ΙΠΠΟΔΑΜΟΣ» λειτούργησε χωρίς προβλήματα, δέχθηκε αιτήσεις και πληρωμές. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν μέσω του Συστήματος 14 αιτήσεις, εκ των οποίων οι δέκα αφορούν πολεοδομικές άδειες και οι τέσσερις άδειες οικοδομές. Το προσωπικό εργάστηκε υπό την καθοδήγηση των διευθυντικών ομάδων του κάθε Οργανισμού, ακολουθώντας τις νέες απλοποιημένες διαδικασίες, στη βάση του κοινού Εγχειριδίου που δόθηκε από την περασμένη εβδομάδα. Επιπρόσθετα, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας εξέδωσε την πρώτη έγκριση πολεοδομικής άδειας με τη νέα διαδικασία.

Σε σχέση με τους τομείς της υδροδότησης και αποχέτευσης, τα συστήματα ανταποκρίθηκαν πλήρως, παρά τον μεγάλο όγκο πληρωμών που έχουν κάθε πρώτη μέρα του μήνα και το κοινό εξυπηρετήθηκε κανονικά.

Καταληκτικά, εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ομαλή έναρξη της λειτουργίας των ΕΟΑ και μεταφέρω τις ευχαριστίες μου προς το προσωπικό για το πνεύμα συνεργασίας που επιδεικνύουν και τη βούλησή τους να συμβάλουν στην επιτυχία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά την προσήλωση της Κυβέρνησης στο εγχείρημα και την ετοιμότητα να παρέμβει εκεί και όπου θα χρειαστεί για την επίλυση των δυσκολιών που αναμένεται να προκύψουν.

(ΜΚυ)