Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-07-2024 15:39

Επίδειξη Επιχειρησιακών Δυνατοτήτων Εθνικής Φρουράς

Την Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού για τα 60 χρόνια ίδρυσης της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), πραγματοποιήθηκε από προσωπικό και μέσα της δύναμης επίδειξη επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ζυγίου, παρουσία του Α.Ε της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Υπουργού Άμυνας κ. Βασίλη Πάλμα, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα, μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, της Ιεραρχίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), αντιπροσωπίας στελεχών, καθώς και πληθώρας κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης εκτελέστηκαν, μεταξύ πολλών άλλων, ρίψεις αλεξιπτωτιστών, διελεύσεις ελικοπτέρων, ενέργειες ειδικών επιχειρήσεων, τακτικές κινήσεις τμημάτων επί κύριων οπλικών συστημάτων, καθώς και ενέργειες υποστήριξης μάχης, ενώ εκτελέστηκαν και εικονικά πυρά με τη χρήση αβολίδωτων και καπνογόνων.

Η επίδειξη αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων εορταστικού χαρακτήρα, που έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, για τη συμπλήρωση των 60 χρόνων ΕΦ.

(ΜΣ)