Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-07-2024 11:26

Επιτυχής ολοκλήρωση του πιλοτικού Προγράμματος Εθελούσιας Μετεγκατάστασης Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Γερμανία

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρώτο πιλοτικό Πρόγραμμα Εθελούσιας Μετεγκατάστασης Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας με την Υπηρεσία Ασύλου του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας και σε συνεργασία με τις Αρχές της Γερμανίας, συμφώνησαν στην εθελούσια μετεγκατάσταση εικοσιπέντε (25) ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ως εκ τούτου, χθες, 25 Ιουλίου 2024, 25 ασυνόδευτοι ανήλικοι αναχώρησαν από την Κύπρο με τελικό προορισμό τη Γερμανία, με τη συνοδεία εκπροσώπων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αξιολογεί το Πρόγραμμα Εθελούσιας Μετεγκατάστασης ως ένα υψίστης σημασίας εργαλείο στη διαχείριση των μεγάλων ροών ασυνόδευτων ανηλίκων που καταγράφονται στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και ως ένα πρόγραμμα, το οποίο συμβάλλει στη διασφάλιση του βέλτιστου συμφέροντος των ίδιων των ανηλίκων, των δικαιωμάτων τους και της τελικής αποκατάστασής τους.

Οι προσπάθειες ένταξης μεγαλύτερου αριθμού ασυνόδευτων ανηλίκων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία και με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν.

(ΜΘ/ΑΣ/ΜΣ)