Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-07-2024 13:08

Συνεδρία της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Μεσογειακής Ομάδας Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (EMERG) και Εργαστήριο για Ενίσχυση Ευρυζωνικών Υποδομών και Υπηρεσιών

Η Ευρωπαϊκή Μεσογειακή Ομάδα Ρυθμιστών Τηλεπικοινωνιών (EMERG) πραγματοποίησε τη γενική της συνέλευση στις 24 Ιουλίου στη Λευκωσία υπό την προεδρία του κ. Πέτρου Γαλίδη, Βοηθού Επιτρόπου Επικοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης έγινε ανασκόπηση των δραστηριοτήτων του EMERG για το 2024 και συζητήθηκαν οι δράσεις και τα μέτρα για  διάφορα θέματα που απασχολούν τα μέλη. Εγκρίθηκε επίσης η Ετήσια Έκθεση για το 2023 και το Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων για το 2024, καθώς και το Έγγραφο Δράσης σχετικά με τις Διεθνείς Συνεργασίες του EMERG με άλλους φορείς και οργανισμούς. Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης παρουσιάστηκε επίσης από εκπρόσωπο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) σύνοψη μελετών πρακτικών εφαρμογών Ευρυζωνικής Χαρτογράφησης.

Στις 25 Ιουλίου το EMERG, στο πλαίσιο μιας σειράς εργαστηρίων που στοχεύουν στην προώθηση της χαρτογράφησης ευρυζωνικών υποδομών σε συνεργασία με την ITU και το Δίκτυο Ανατολικής Συνεργασίας Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (EaPeReg), διοργάνωσε το Εργαστήριο «Ενισχύοντας τις Ευρυζωνικές Υποδομές και Υπηρεσίες». Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου παρουσιάστηκαν λογισμικά εργαλεία χαρτογράφησης με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών και την εξερεύνηση νέων χαρακτηριστικών που ενισχύουν την ανάπτυξη και την αξιοποίηση ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας. Στο εργαστήριο παρουσιάστηκαν πρακτικές εφαρμογές από την Κύπρο, την Αλβανία και την Ιορδανία.

Σχετικά με το EMERG

Το EMERG ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 2008 στη Μάλτα ως ανεξάρτητη πλατφόρμα των Εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών Μεσογειακών και Ευρωπαϊκών χωρών για δίκτυα και υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Μέλη του EMERG είναι: Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Ισπανία, Σλοβενία, Συρία, Ελβετία, Τυνησία και Τουρκία. Οι αρχές του EMERG είναι εμπνευσμένες από τα ιδανικά και τις αρχές της Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας, όπως αυτές ορίζονται στη Διακήρυξη της Βαρκελώνης της 28ης Νοεμβρίου 1995, η οποία θεσπίζει τις αρχές μιας συνεταιρικής σχέσης με στόχο τη μετατροπή της περιοχής της Μεσογείου σε κοινό χώρο ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας, μέσω της ενίσχυσης του πολιτικού διαλόγου και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, οικονομίας, κοινωνίας και πολιτισμού.

(ΑΦ/ΑΣ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα