Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-07-2024 21:04

Επίσκεψη της Υφυπουργού Μετανάστευσης της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κας Christine Schraner Burgener στην Κύπρο

O Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας κ. Νικόλας Α. Ιωαννίδης υποδέχθηκε στη Λευκωσία την κα Christine Schraner Burgener, Υφυπουργό Μετανάστευσης της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο στις 29 Ιουλίου 2024. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η κα Schraner Burgener συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων στη μεταναστευτική πολιτική, της ανάγκης για συνεργασία σε θέματα ασύλου και της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων. 

Έγινε συζήτηση για τα έργα που γίνονται στην Κύπρο και υποστηρίζονται από την Ελβετία, αρχής γενομένης της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ του ελβετικού Υφυπουργείο Μετανάστευσης και της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Development of new Facilities and Capacity Building for Asylum Procedures» και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Ελβετίας-Κύπρου. 

Ο κ. Ιωαννίδης ευχαρίστησε την ομόλογό του για τη συνολική υποστήριξη και ιδιαίτερα για την ελβετική χρηματοδότηση των έργων υποδομής της Υπηρεσίας Ασύλου. Εξέφρασε τη θέληση για συνέχεια και εμβάθυνση της συνεργασίας, ιδιαίτερα στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αντιμετώπιση και διαχείρισης της μετανάστευσης, μεταξύ αυτών και στον τομέα της ένταξης και της κοινωνικής συνοχής. 

Από πλευράς της η κα Schraner Burgener αναφέρθηκε ότι η συνάντηση αυτή ήταν μια ευκαιρία για αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας των δύο κρατών, καθώς και ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών. 

Η κα Schraner Burgener απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Ιωαννίδη για επίσημη επίσκεψη στην Ελβετία, την οποία ο Κύπριος Υφυπουργός αποδέχθηκε, αφού θα αποτελέσει ευκαιρία για να μελετηθεί επί του εδάφους η προσεγμένη ελβετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, των καλών πρακτικών, των υποδομών, καθώς και της νομοθεσίας.

(ΓΣ/ΝΖ)