Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2018 00:45

Ομιλία ΥΜΕΕ κας. Βασιλικής Αναστασιάδου στην τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης

Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση των Κυπριακών Ταχυδρομείων να χαιρετήσω για πρώτη φορά με την ιδιότητα της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, την εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ταχυδρομείων, η οποία γιορτάζεται στις 9 Οκτωβρίου.

Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και εξακολουθούν να διαμορφώνονται συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς, τα Ταχυδρομεία, ως οι παροχείς καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, εξακολουθούν και σήμερα να διατηρούν το ρόλο τους, αφού μέσω του δικτύου τους, αποτελούν μια από τις Υπηρεσίες, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα ρόλο ωστόσο, διαφοροποιημένο σε σημαντικό βαθμό από το παρελθόν.

Πέραν από τις παραδοσιακές ταχυδρομικές υπηρεσίες που εξακολουθούν να παρέχονται σήμερα, τα Ταχυδρομεία καλούνται να διευρύνουν το ρόλο τους και να εδραιώσουν τη θέση τους στην αλυσίδα του «ηλεκτρονικού εμπορίου», ως ένας παροχέας που μπορεί, μέσω του αναβαθμισμένου δικτύου και υποδομής του, να αποτελεί την πρώτη επιλογή για όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, για διακίνηση των προιόντων τους προς τους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο, με εύκολο, ταχύ και ασφαλή τρόπο αλλά και σε προσιτές τιμές.

Περαιτέρω, η παροχή αναβαθμισμένων ταχυδρομικών υπηρεσιών με τη χρήση της τεχνολογίας, χρηματοοικονομικών και άλλων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας με υψηλή ποιότητα και υπευθυνότητα, μέσω ενός εύκολα προσβάσιμου δικτύου, ενδυναμώνουν τη διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης των Ταχυδρομείων με τους πολίτες και επιχειρήσεις, με τρόπο που να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και αποδοτικά στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αλλά και η κυβέρνηση γενικότερα, στηρίζουν ενεργά τη συνεχή προσπάθεια των Κυπριακών Ταχυδρομείων για εκσυγχρονισμό. Θα πρέπει, κατά συνέπεια, να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, στην αλλαγή δηλαδή του νομικού καθεστώτος των Κυπριακών Ταχυδρομείων, από Κυβερνητικό Τμήμα, σε ένα ευέλικτο Ταχυδρομικό Οργανισμό, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, με την ιδιοκτησία των Κυπριακών Ταχυδρομείων να παραμένει στο Κράτος και πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του προσωπικού.

Είμαι σίγουρη ότι στην όλη προσπάθεια μας για τη μεγάλη αυτή αλλαγή, μέσα από την εντατική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους, και ιδιαίτερα με τους εργαζόμενους, θα υπάρξει θετικό και συναινετικό αποτέλεσμα για επίτευξη του στόχου μας, έτσι ώστε στο εγγύς μέλλον, να μιλούμε για τα νέα Κυπριακά Ταχυδρομεία.

Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη, στη βράβευση παιδιών που έλαβαν μέρος στον 47ο Διεθνή Ταχυδρομικό Διαγωνισμό, που διεξάγεται κάθε χρόνο και έχει θεσμοθετηθεί από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση και την Unesco.

Θέμα του φετινού Διαγωνισμού ήταν: «Φανταστείτε ότι είστε επιστολή που ταξιδεύει στο χρόνο.  Ποιο μήνυμα θέλετε να αναφέρετε στους αναγνώστες σας».  

Η μαθήτρια Χαρά Φωκά του Γυμνασίου Δροσιάς στη Λάρνακα, όπως είμαι βέβαιη ότι γνωρίζετε, πέραν της 1ης θέσης παγκύπρια, κατέλαβε και την 1η θέση παγκοσμίως, μια διάκριση που τιμά ιδιαίτερα την ίδια, το σχολείο της αλλά και τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, που προωθούν το Διαγωνισμό και ασφαλώς και την Κύπρο μας. Ήδη, η Χαρά, βραβεύτηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βέρνη της Ελβετίας στις 9 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα των Ταχυδρομείων, στην παρουσία πολλών επισήμων που γνώρισαν έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας, καθώς κατά τη διάρκεια της τελετής προβλήθηκε και ένα φιλμάκι, που ετοιμάστηκε από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, για την μεγάλη επιτυχία της χαρισματικής μας μαθήτριας.

Συγχαρητήρια αγαπητή μου Χαρά και εύχομαι και στο μέλλον παρόμοιες πρωτιές. Μας έκανες πραγματικά, περήφανους.

Θα ήταν παράλειψη μου ωστόσο, να μην ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των σχολείων, των οποίων οι μαθητές διακρίθηκαν και βραβεύονται σήμερα, οι οποίοι ενθάρρυναν τα παιδιά να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, αφού η συμμετοχή τους απαιτεί να θυσιάσουν μέρος του ελεύθερου τους χρόνου. Τέτοιες συμμετοχές πρέπει πάντοτε να εκτιμούνται και να βραβεύονται από την πολιτεία. Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν, σε όλους τους μαθητές που διακρίθηκαν και έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθυντή και το προσωπικό των Κυπριακών Ταχυδρομείων για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την ποιοτική εξυπηρέτηση του κοινού, τα αποτελέσματα των οποίων τυγχάνουν θετικής ανταπόκρισης από τους πολίτες.

Ευχαριστώ, επίσης, όλους εσάς που παρευρίσκεστε σήμερα στην εκδήλωση.