Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-11-2018 13:02

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων 2018

18 Νοεμβρίου 2018, Μαραθώνιος Radisson Blue, Λάρνακα

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων  (EWWR – European Week for Waste Reduction) που καθορίστηκε στις 17 με 25 Νοεμβρίου 2018, το Τμήμα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, θα βρίσκονται την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, στη Λάρνακα, στηρίζοντας τον 2ο Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, Radisson Blu, τον 1ο Πράσινο Μαραθώνιο που διοργανώνεται στην Κύπρο, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κα Ιωάννας Παναγιώτου.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος στηρίζοντας την όλη προσπάθεια μέσω των δράσεων «Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης» και «Μαγειρεύω και δεν πετώ» θα βρίσκεται στις 11.00 π.μ. στις Φοινικούδες (μπροστά από το περίπτερο του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος) διανέμοντας ενημερωτικό υλικό και επαναχρησιμοποιήσιμα καλαμάκια.

Σε δηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων θα προβούν ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Κώστας Χατζηπαναγιώτου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου και η κα Θέα Πιερίδου εκ μέρους της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων, είναι μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προβάλει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την εφαρμογή δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα αειφορικής χρήσης των πόρων και διαχείρισης των  αποβλήτων (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση- 3Rs).

Στην Κύπρο συντονιστής για την Εβδομάδα Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος.

(ΑΧ/ΕΙ)