Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2018 19:34

Χαιρετισμός Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή βράβευσης της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού 2016-2017

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στο επίσημο δείπνο που διοργανώνουν ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, με αφορμή την τελετή βράβευσης των φοιτητών που διακρίθηκαν για τις αθλητικές τους επιδόσεις την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017. Μεταφέρω εξ αρχής τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, που λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκεται απόψε μαζί σας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας τον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο του Αθλητισμού, ενισχύει πάντα εκδηλώσεις και δράσεις που αφορούν καίρια την αθλητική παιδεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης και της Τριτοβάθμιας. Από την πλευρά της η πανεπιστημιακή κοινότητα της Κύπρου προωθεί και υποστηρίζει με κάθε τρόπο τον πανεπιστημιακό αθλητισμό. Τα οφέλη που προκύπτουν από την υγιή αυτή ενασχόληση των νέων μας είναι δεδομένα και αδιαμφισβήτητα. Πρωτίστως, καλλιεργούνται τα χαρακτηριστικά του ενεργού και χρηστού πολίτη, που, ανάμεσα σε άλλα, συμπεριλαμβάνουν την ευγενή άμιλλα, την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την ομαδικότητα, την αποδοχή και τη διάκριση.

Σήμερα η νέα διευρυμένη πανεπιστημιακή κοινότητα, με τα 8 πανεπιστήμια και τις 40 ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιφέρει νέα δυναμική και στον χώρο του αθλητισμού. Ο αυξημένος ανταγωνισμός, πάντα ευγενής και στο πλαίσιο των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού, καθώς και η λειτουργία των Φοιτητικών Ομίλων Αθλητισμού, οδηγούν σε ποιοτικά πανεπιστημιακά πρωταθλήματα, μεγάλες παγκύπριες διοργανώσεις, καθώς και σε σημαντικές διακρίσεις διεθνούς επιπέδου. Η μικρή μας Κύπρος μπορεί να περηφανεύεται για τις εξαίρετες διακρίσεις των φοιτητών μας στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα, που διεξήχθη τον Αύγουστο του 2017 στο Ταϊπέι.

Ως εκ τούτου εκφράζω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές-συντελεστές αυτής της τεράστιας επιτυχίας και ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους μεγάλους πρωταγωνιστές: Νεκταρία Παναγή και Κυριακή Κουτούκη για τα αργυρά μετάλλια στο άλμα σε μήκος και στο Ταεκβοντό αντίστοιχα, Ναταλία Ευαγγελίδου και Μάριο Γεωργίου για την κατάκτηση της 6ης θέσης στα 1500μ. και στο μονόζυγο αντίστοιχα, καθώς και στον Γαβριήλ Γεωργίου για την ανάδειξή του σε 5ο σκόρερ στο πρωτάθλημα της Πετοσφαίρισης.

Φίλες και φίλοι,

Τα αποτελέσματα της ακαδημαϊκής χρονιάς 2016-2017 αποδεδειγμένα δικαιώνουν τις επίμονες και οργανωμένες προσπάθειες που κατέβαλε ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, τους οποίους και συγχαίρω θερμά για το εξαίρετο και ελπιδοφόρο έργο που επιτελούν στον χώρο του φοιτητικού αθλητισμού.

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω ότι τόσο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όσο και η κυπριακή Πολιτεία ευρύτερα, θα βρίσκονται πάντα δίπλα στους αθλητές και στις Ομοσπονδίες και θα παρέχουν κάθε αναγκαία στήριξη για την επίτευξη των ευγενών στόχων και επιδιώξεών τους.

Καταλήγοντας θα ήθελα, για ακόμη μία φορά, να συγχαρώ ιδιαιτέρως τα τιμώμενα πρόσωπα της αποψινής βραδιάς, τόσο για τις μεγάλες και σημαντικές τους επιτυχίες με τις οποίες τιμούν τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους αλλά και τον τόπο μας, καθώς και για το γεγονός ότι αναδεικνύουν υγιή και θετικά πρότυπα που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία μας σήμερα.

Με γνώμονα πάντα την ομηρική προτροπή «Αιέν Αριστεύειν» σας εύχομαι κάθε επιτυχία για τη συνέχεια, με ακόμα μεγαλύτερες και υψηλότερες διακρίσεις στον χώρο του αθλητισμού και πολύ περισσότερο σε κάθε αγώνα της καθημερινής σας ζωής.

---------------------------

 Σημ.:    Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης.