Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-03-2018 08:01

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο τριήμερο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 2ης Μαρτίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 5ης  Μαρτίου 2018 ανταποκρίθηκε  σε 108 κλήσεις για βοήθεια, 78 πυρκαγιές, 26 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 4ης Φεβρουαρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 5ης   Φεβρουαρίου 2018 ανταποκρίθηκε  σε 37 κλήσεις για βοήθεια, 25 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 11.26 λήφθηκε κλήση μέσω της Αστυνομίας Λακατάμειας για ανάσυρση  οχήματος από το φράγμα Ταμασσού με την πληροφορία για πιθανή παρουσία ατόμου εντός. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμειας με ομάδα και όχημα διάσωσης καθώς επίσης και η ΕΜΑΚ με ομάδα αυτοδυτών με ειδική εξάρτυση, διασωστικό σκάφος και scooter θαλάσσης με υπεύθυνο αξιωματικό. Ένα  άτομο 38 ετών  ανασύρθηκε από το φράγμα Ταμασσού ενώ βρισκόταν μέσα σε όχημα μάρκας ISUZU Chevrolet σε απόσταση 10 μέτρων από τις όχθες του φράγματος και σε βάθος 5 μέτρων. Το άτομο  παραδόθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία στις ιατρικές Υπηρεσίας και σε ιατροδικαστή, ο οποίος βρισκόταν στη σκηνή. Η έρευνα συνεχίστηκε για τυχόν 2ο άτομο από τους δύτες της Ε.Μ.Α.Κ. χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε. Έγινε επίσης ανάσυρση του οχήματος από το προσωπικό του πυροσβεστικού Σταθμού Λακατάμειας. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το όχημα μαζί με τον επιβαίνοντα κατάληξε στο φράγμα διερευνώνται από την Αστυνομία.

Η ώρα 00.06 λήφθηκε κλήση  για πυρκαγιά σε οροφή διώροφης οικίας στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού στα Λατσιά. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 01.00. Η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω υπερθέρμανσης του φουγάρου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε αποδόμηση μέρους της οροφής εσωτερικά επενδυμένη με γυψοσανίδα και εξωτερικά με κεραμίδια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλιχτήρα με νερό από τα βυτία των πυροσβεστικών οχημάτων.

-----------------------