Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-03-2019 13:12

Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και Κυπριακής Δημοκρατίας και Νορβηγίας, για τη χρηματοδότηση Προγραμμάτων την περίοδο 2014-2021

Δύο Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) και της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Νορβηγία, για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2021 αναμένεται να υπογραφούν την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τα δύο Μνημόνια Συνεργασίας περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση 15 μεγάλων έργων με συνολικό ποσό ύψους €8.387.700, καθώς και ποσό ύψους €1.500.000 για χρηματοδότηση αριθμού μικρών έργων κάτω από το Ταμείο για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Μέσω των Χορηγιών θα χρηματοδοτηθούν έργα που αφορούν στα θέματα της κοινωνικής ένταξης, της υγείας, του ασύλου, της τοπικής ανάπτυξης, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος. 

Τα Μνημόνια Συνεργασίας, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας θα υπογράψει ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης κ. Χρίστος Πατσαλίδης, και εκ μέρους των τριών κρατών δωρητών ο κ. Niels Engelschiøn, Επικεφαλής της Επιτροπής Χρηματοδοτικού Μηχανισμού.

(ΜΛ)