Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-03-2019 14:39

Μήνυμα Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, κα Ιωσηφίνα Αντωνίου, στο μήνυμα της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναφέρεται στις πρωτοπόρες γυναίκες που τόλμησαν κάτω από δύσκολες και αντίξοες κοινωνικές συνθήκες, σε δύσκολα χρόνια να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Η 8η Μαρτίου για μας είναι η ημέρα όπου ανανεώνουμε την δέσμευσή μας, για να συνεχίσουμε τους αγώνες των γυναικών που ξεκίνησαν το 1857.  Συνεχίζουμε με άλλους όρους πλέον, όρους πολιτικής ατζέντας.

Η κα Αντωνίου υπογραμμίζει ότι το σύνθημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα», με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής, θα πρέπει να είναι η πυξίδα και ο οδηγός μας γιατί ακόμη και σήμερα οι γυναίκες συνεχίζουν να υπόκεινται σε διακρίσεις που συνδέονται με το φύλο τους και να διεκδικούν οικονομική ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα ζωής. Καλούμε όλες τις γυναίκες σε όποιο μετερίζι και αν βρίσκονται, να διεκδικούν με δυναμισμό τα δικαιώματά τους, τα οποία είναι πλέον νομοθετικά κατοχυρωμένα.

Ως Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, η κα Αντωνίου διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο τον αγώνα για μια πιο δίκαιη κοινωνία για όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, για μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχουν ανισότητες και διακρίσεις λόγω φύλου.

(ΑΧ/ΣΧ)