Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-03-2019 00:05

Ημέρα της Κοινοπολιτείας - Μήνυμα της Α.Μ. Βασίλισσας Ελισάβετ, Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας

Η Ημέρα της Κοινοπολιτείας έχει ξεχωριστή σημασία τη φετινή χρονιά καθώς σηματοδοτεί την 70η επέτειο από τη Διακήρυξη του Λονδίνου, όταν τα έθνη της Κοινοπολιτείας αποφάσισαν να προχωρήσουν μαζί ως ελεύθερα και ισότιμα μέλη. Το όραμα και το αίσθημα της σύνδεσης που ενέπνευσαν τους υπογράφοντες, άντεξαν στις δοκιμασίες του χρόνου, και η Κοινοπολιτεία συνεχίζει να αναπτύσσεται, προσαρμοζόμενη για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες ανάγκες. 

Σήμερα, πολλά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώνονται χάρη στις συλλογικές αξίες που ενστερνίζεται η Κοινοπολιτεία. Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, καλωσόρισα τους ηγέτες των 53 χωρών μας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και στο Κάστρο του Ουίνδσορ για τη Σύνοδο των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας, και όλοι διαπιστώσαμε πώς το όραμα της Κοινοπολιτείας προσφέρει ελπίδα και μας εμπνέει να βρούμε τρόπους για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και τους λαούς μας.    

Μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ως αποτέλεσμα των δεσμών που μοιραζόμαστε και χάρη στα δίκτυα συνεργασίας και αμοιβαίας στήριξης, στα οποία συνεισφέρουμε και στα οποία βασιζόμαστε. Με διηνεκή δέσμευση, σε περιόδους μεγάλων αλλαγών, διαδοχικές γενεές έχουν αποδείξει ότι ενώ η αγαθή προαίρεση για την οποία η Κοινοπολιτεία φημίζεται δεν είναι χειροπιαστή, η επιρροή της είναι πολύ απτή.  

Αυτό φαίνεται έμπρακτα καθώς άνθρωποι από διαφορετικά υπόβαθρα συνεχίζουν να βρίσκουν νέους τρόπους να εκφράζουν μέσα από δράσεις την αξία του να ανήκουν σε μία συνδεδεμένη Κοινοπολιτεία. Ελπίζω και έχω την πεποίθηση ότι πολλοί περισσότεροι θα δεσμευτούν προς αυτή την κατεύθυνση κατά τη φετινή Μέρα της Κοινοπολιτείας.

Για το αγγλικό κείμενο πατήστε εδώ.

(ΑΝ/ΣΧ)