Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-03-2019 21:00

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στη φιλανθρωπική εκδήλωση του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση να θέσω υπό την αιγίδα μου και να χαιρετίσω την καθιερωμένη φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών. 

Το Σωματείο, πιστό στη φιλοσοφία της ίδρυσής του, συνέδεσε εδώ και πέραν των πέντε δεκαετιών τη δράση του με τη φροντίδα και την εκπαίδευση των παιδιών άπορων οικογενειών.

Την ίδια στιγμή, χάρις στις άοκνες προσπάθειες, την προσήλωση και τον ζήλο που χαρακτηρίζει το σύνολο των μελών που πλαισιώνουν τη λειτουργία του, έχει να επιδείξει πλούσιο  φιλανθρωπικό έργο βασισμένο στον εθελοντισμό.

Προς επίρρωση τούτων, είναι αρκετό να αναφέρω ότι τα μέλη του Σωματείου επωμίσθηκαν ετησίως την πλήρη οικονομική κάλυψη των αναγκών διακοσίων και πλέον παιδιών στους δύο Βρεφοκομικούς Σταθμούς και τα δύο Νηπιαγωγεία που διατηρούν, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τις εργαζόμενες μητέρες και τις οικογένειές τους.

Πρόσθετα, εξίσου τεράστιας σημασίας κρίνεται η πρωτοβουλία που ανέλαβαν εν μέσω της οικονομικής κρίσης για τη στήριξη δυσπραγούντων συνανθρώπων μας και πολύτεκνων οικογενειών, η οποία συνεχίζεται.

Φίλες και φίλοι,

Αναντίλεκτα, η σύλληψη της ιδέας και η δημιουργία του Σωματείου από την αγαπητή Γιόλα Σκαλιώτου το 1963  αποδείχθηκε σταθμός, αφενός για την ολόπλευρη ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών που φιλοξένησε διαχρονικά και αφετέρου για τη στήριξη πλήθους άπορων οικογενειών.

Η όλη η προσφορά και ο ρόλος του Σωματείου όσον αφορά το εκπαιδευτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας θεωρείται ανεκτίμητης αξίας.

Επιτρέψτε μου σαν ελάχιστη απόδοση τιμής να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας τόσο στην Πρόεδρο όσο και τα μέλη του Σωματείου, για την πολύχρονη, ακούραστη και ανιδιοτελή δράση τους, προς όφελος πάντοτε των συνανθρώπων και της κοινωνίας.

Αγαπητές φίλες,

Θα ήθελα να σας παρακινήσω να συνεχίσετε με το ίδιο σθένος το ουσιαστικό και άξιο συγχαρητηρίων έργο που επιτελείτε.

Γιατί, είναι ακριβώς μέσα από τέτοιες αξιέπαινες στο σύνολο τους δράσεις που ενισχύεται και ενδυναμώνεται το κοινωνικό έργο του Κράτους και βελτιώνεται περαιτέρω το βιοτικό επιπέδου του λαού.

Φίλες και φίλοι,

Η αποψινή εκδήλωση με τη συμμετοχή του εγνωσμένης φήμης συνθέτη, μαέστρου και δεξιοτέχνη του σαξοφώνου Γιώργου Κατσαρού και άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών, εξυπηρετεί έναν ακόμη  πιο όμορφο σκοπό. Αυτόν της οικονομικής στήριξης των ευγενών στόχων που υπηρετεί το Σωματείο Κοινωνικής Μέριμνας Αγίων Ομολογητών.

Η δική σας επομένως παρουσία και συνεισφορά συμβάλλει τα μέγιστα ως απαραίτητη προϋπόθεση στην υλοποίηση της προσπάθειας για την παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Είμαι βέβαιος, ως άλλωστε έχετε πράξει μέχρι τώρα, ότι θα συνεχίσετε ως σταθεροί συνοδοιπόροι να στηρίζετε τη λειτουργία του.

Από τη δική μας πλευρά, σας διαβεβαιώ ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αμέριστη οικονομική συμπαράσταση  της Πολιτείας σε οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία αναπτύσσει το Σωματείο, μέσα πάντα στις δυνατότητες του κράτους.

Σας ευχαριστώ.

------------------------------ 

ΡΜ/ΕΙ