Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-03-2019 11:51

Το «6ο Συνέδριο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τις Ευφυείς Μεταφορές» και το συνέδριο με τίτλο «Προκλήσεις για τα νησιά στην εποχή της κυκλικής οικονομίας, θα φιλοξενήσει η Κύπρος

Το «6ο Συνέδριο για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τις Ευφυείς Μεταφορές» (SMile2019), και το συνέδριο με τίτλο «Προκλήσεις για τα νησιά στην εποχή της κυκλικής οικονομίας»(CirClE2019), θα φιλοξενήσει η Κύπρος μεταξύ 28 και 29 Μαρτίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία. Τη διοργάνωση των συνεδρίων, τα οποία έχουν τεθεί υπό την αιγίδα των Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Περιβάλλοντος (DGENV) και Κινητικότητας και Μεταφορών (DGMOVE), έχει αναλάβει εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών, ο Κλάδος Βιώσιμης Κινητικότητας.

Χαιρετισμούς στα συνέδρια θα απευθύνουν η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, ο Προϊστάμενος της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιώργος Κρεμλής , ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου. Θα γίνουν ,επίσης, παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές από την Κύπρο και άλλες χώρες της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και από φορείς και οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα.

Το συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει πέραν των 350 ατόμων, τόσο από την Κύπρο, όσο και από το εξωτερικό.

 

( ΔΚ )