Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-03-2019 16:34

Χαιρετισμός Yπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιμιλιανίδου για την εκδήλωση «Φιλανθρωπικό Τσάι» του Ομίλου Κωφών Λάρνακας Αμμοχώστου

Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ, να θέσω υπό την αιγίδα μου και να χαιρετίσω τη σημερινή φιλανθρωπική σας εκδήλωση και σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας.

Η δραστηριοποίηση του Ομίλου σας από το 1980, υπερασπίζει αποφασιστικά τα δικαιώματα των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και διαμένουν στις Επαρχίες Λάρνακας – Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα, τους παρέχετε κάθε δυνατή στήριξη και βοήθεια ώστε να διευκολύνεται η κοινωνικοποίησή τους και η ένταξή τους στην κοινωνία.

Είσαστε αξιέπαινοι για το ειλικρινές και συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύετε γιατί τόσο με την ομαδικότητα όσο και τη συνεργασία σας κατορθώνετε την επίτευξη των στόχων σας.

Ο εθελοντισμός είναι μια πολυμορφική διαδικασία και στάση ζωής, καθώς επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, αφορά όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Μια εθελοντική δράση στοχεύει, όχι μόνο στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά, κατά περίπτωση, και στην αντιμετώπιση των αιτιών του, την ενδυνάμωση των επωφελούμενων και τη συνεχή λειτουργία δομών υποστήριξης.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υποστηρίζει τις προσπάθειές σας για την κοινωνική ενσωμάτωση και για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής αναπηρία. Υψίστης προτεραιότητας για μας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες και η καταπολέμηση των προκαταλήψεων με στόχο την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Σ’ αυτό προσβλέπει η συνεργασία του κράτους με τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας που άπτονται θέματα των ατόμων με αναπηρίες.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ήδη επιτευχθεί ένα σημαντικό βήμα με την κύρωση από την Κυπριακή Δημοκρατία της Σύμβασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών  για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Για την εφαρμογή της Σύμβασης και για την πραγμάτωση των δικαιωμάτων των ατόμων με κάθε τύπου αναπηρία, το Υπουργικό Συμβούλιο στις 19.12.2017 ενέκρινε την Πρώτη Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία με δεκαετές πλαίσιο για το 2018-2028, καθώς και το τριετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το 2018-2020, που περιλαμβάνει 86 συνολικά δράσεις, συνεχιζόμενες και νέες, προς υλοποίηση.

Σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναγνωρίζοντας την προσφορά σας, θα συνεχίσει να στηρίζει το κοινωνικό έργο που επιτελείτε.

Ο κοινός αγώνας δίνει το αίσθημα στο άτομο ότι ανήκει ισότιμα σε μια κοινωνία. Η διαφορετικότητα είναι και ,ταυτόχρονα, η μοναδικότητα του κάθε ατόμου που η συνύπαρξή τους στη κοινωνία  σε πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας μπορεί να  φέρει ένα  καλύτερο μέλλον για όλους και  ,κυρίως, για τα άτομα με αναπηρίες.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για ακόμη μια φορά για τη σημερινή διοργάνωση και για το σημαντικό έργο που επιτελείτε.

Σημ.:   Τον χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους της κας Υπουργού, η Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Α' κα Φωτούλα Φιλίππου.  

----------------------- 

ΕΙ