Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2019 14:28

Επίσημη επίσκεψη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και Προέδρου της Ακαδημίας του Παρισιού κ. Gilles Pecout στην Κύπρο

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και Πρόεδρος της Ακαδημίας του Παρισιού κ. Gilles Pecout με πολυμελή αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, προσκεκλημένος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, στις 15 και 16 Απριλίου 2019.

Στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου - Γαλλίας στον τομέα της Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της  Ανώτερης Εκπαίδευσης καθώς και η γνωριμία με τα Κυπριακά Πανεπιστήμια.

Τη Δευτέρα, ο κ. Pecout θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και στελέχη του Υπουργείου. Σε μια σύντομη τελετή, ο Πρύτανης και ο Υπουργός θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Ακαδημίας του Παρισιού. Ακολούθως, ο Πρύτανης θα συναντήσει στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Pecout θα παρευρεθεί στην υπογραφή Μνημονίου Διδυμοποίησης μεταξύ του Γυμνασίου Ακροπόλεως και του Γυμνασίου Queneau του Παρισιού (15 Απριλίου) και στην υπογραφή Μνημονίου Διδυμοποίησης μεταξύ του Παγκυπρίου Γυμνασίου και του Λυκείου Chaptal του Παρισιού (16 Απριλίου).

Τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, ο Πρύτανης της Ακαδημίας του Παρισιού θα συναντήσει  στο Πανεπιστήμιο Κύπρου τους Πρυτάνεις και εκπροσώπους των Κυπριακών Πανεπιστημίων και άλλων οργανισμών με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προοπτικές  συνεργασίας ανάμεσα στα κυπριακά και γαλλικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Στη συνέχεια, θα ξεναγηθεί στη Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, θα επισκεφθεί το Γαλλοκυπριακό Σχολείο και θα έχει συνάντηση με τους αρμοδίους του Ινστιτούτου Κύπρου. Ακολούθως, θα έχει συνάντηση με την Πρυτανεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και θα ξεναγηθεί στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Σημειώνεται ότι η Ακαδημία του Παρισιού είναι διοικητικό όργανο που έχει την ευθύνη:

-    για 27 πανεπιστήμια και Ανώτερες Σχολές με 650.000 φοιτητές (25% του φοιτητικού πληθυσμού της Γαλλίας και 35% της έρευνας) και

-   για 6.800 σχολεία προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, 1150 Γυμνάσια και 600 Λύκεια, στα οποία φοιτούν 2.300.000 μαθητές και εργάζονται 159.000 εκπαιδευτικοί.

(ΙΠ)