Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-04-2019 11:11

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 20ης Απριλίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 21ης  Απριλίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια, 15 πυρκαγιές και 11 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 06.56 χθες λήφθηκε κλήση για βοήθεια από την Αστυνομία στην περιοχή «Κοκκινόγεια» του χωριού Μιτσερού σε εγκαταλειμμένο μεταλλείο. Ένα πτώμα σε κατάσταση αποσύνθεσης βρέθηκε εντός πλημμυρισμένου φρεατίου ανελκυστήρα του μεταλλείου. Το πτώμα που ανήκει σε γυναίκα ανέσυρε η ομάδα αναρριχητών της Ε.Μ.Α.Κ. και μέλη των Πυροσβεστικών Σταθμών Λευκωσίας με τη χρήση ειδικής διασωστικής εξάρτυσης. Το πτώμα παραδόθηκε στην Αστυνομία παρουσία ιατροδικαστή.

Η ώρα 20.35 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Αμμοχώστου στο Τσέρι. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά ήταν στο καθιστικό του διαμερίσματος και κατέστρεψε επίπλωση ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή ολόκληρου του διαμερίσματος. Δεν κινδύνευσε κανένας. Οι ένοικοι του διαμερίσματος απουσίαζαν τη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής από γείτονες με λάστιχα νερού. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγιναν τελικές κατασβέσεις και  επιθεώρηση. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία χωρίς να αποκλείεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από αναμμένο κερί.

Η ώρα 20.35 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ακατοίκητο διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αγίου Αντωνίου, στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 22.36.  Η πυρκαγιά ήταν σε στρώμα εντός υπνοδωματίου. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν το στρώμα, επίπλωση ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή του διαμερίσματος. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

______________ 

/ΣΧ