Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-04-2019 08:33

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο τριήμερο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06:00 της 19ης Απριλίου  2019 μέχρι και τις 06:00 της 22ας  Απριλίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 116 κλήσεις για βοήθεια, 82 πυρκαγιές, 33 ειδικές εξυπηρετήσεις και σε μία ψευδή κλήση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 21ης Απριλίου 2019 μέχρι και τις 06:00 της 22ας  Απριλίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 54 κλήσεις για βοήθεια, 39 πυρκαγιές και σε 15 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 14:53 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα (τροχόσπιτο) στην  παραλιακή  περιοχή  Μαζωτού,  παρά  το  εστιατόριο  Ακρογιάλι. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα  15:35. Το  όχημα  τύπου  Van,  μάρκας  Fiat  Ducato,  που  χρησιμοποιείτο  ως τροχόσπιτο  από  τον  ιδιοκτήτη  έπαθε  εκτεταμένες  ζημιές.  Η  πυρκαγιά  προκλήθηκε  από  προσπάθεια του  ιδιοκτήτη  να  ανάψει  μαγειρική  εστία. Ο ιδιοκτήτης δεν υπέστη οποιαδήποτε τραυματισμό.  Από  την  πυρκαγιά  και  τη  θερμότητα  τόσο  το  όχημα  όσο  και ξύλινη  επέκταση  εγκαταλελειμμένης  κατοικίας  που  εφαπτόταν  με  το  τροχόσπιτο υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω διαρροής υγραερίου.

Η ώρα 21:11 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  καυστήρα  θέρμανσης  στην  οδό  Σωτήρη Παπαλαζαρου  στην  Εμπα της Πάφου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 21:45. Η πυρκαγιά  ξεκίνησε  σε  καυστήρα  θέρμανσης,  ο  οποίος  βρισκόταν σε  μεταλλική  αποθήκη  3μ. χ 1.5μ. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκε  από  τη  θερμότητα  και  το  ντεπόζιτο  του  πετρελαίου,  όπως  και  διάφορα  εργαλεία  που βρισκόταν  μέσα  στην  αποθήκη. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ελαττωματικού καυστήρα θέρμανσης.

Η ώρα 01:25 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εγκαταλειμμένη κατοικία στην  παραλιακή  περιοχή  Μαζωτού. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με δύο πυροσβεστικά οχήματα και  και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02:20. Στην  οικία   επηρεάστηκαν  τα  ξύλινα  δοκάρια  και  η  οροφή  από τσίγκους. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά να προκλήθηκε από ανήλικους δεν μπορεί να αποκλειστεί.

(ΜΛ)