Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-01-2018 18:35

Συμμετοχή ΓΔ ΥΠΕΞ στο Συνέδριο για την Ευθύνη των Κρατών, των Θεσμικών Οργάνων και των Ατόμων στην Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού στις χώρες του ΟΑΣΕ

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβυς Αλέξανδρος Ν. Ζήνων συμμετείχε σήμερα στο διεθνές Συνεδριο για την Ευθύνη των Κρατών, των Θεσμικών Οργάνων και των Ατόμων στην Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού στις χωρες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), το οποιο διοργανώθηκε απο την ιταλική Προεδρία, σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Αθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODHIR), το Ίδρυμα Κέντρο Σύγχρονης Εβραϊκής Τεκμηρίωσης (CDEC) και τον Σύνδεσμο Ιταλικών Εβραϊκών Κοινοτήτων (UCEI). 

Ο Γενικός Διευθυντής, κατά την ομιλία του, ανέφερε ότι η Κύπρος είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή αντισημιτισμού, υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες της ΕΕ, του ΟΑΣΕ καθώς και άλλων χωρών στις προσπάθειές τους για καταπολέμηση αυτού του φαινομένου. Σημείωσε ότι ο κυπριακός λαός, κατά την πρόσφατη ιστορία του, έχει υποστεί τις συνέπειες του εκτοπισμού και των διώξεων, δημιουργώντας αισθήματα βαθιάς αλληλεγγύης με τον εβραϊκό λαό. 

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής υπενθύμισε οτι η Κύπρος υπήρξε καταφύγιο για πάνω απο 50 χιλιάδες επιζώντες του Ολοκαυτώματος που ταξίδευαν προς τη «Γη της Επαγγελίας».

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Ζήνων συμμετείχε και σε ακρόαση από τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο. 

-------------------------------
ΕΙ