Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-09-2019 13:17

Ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ στο Ελσίνκι

Ο Aναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Ανδρέας Λουκά, συμμετείχε στο  Άτυπο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ελσίνκι. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν ο ρόλος της δέσμευσης του άνθρακα στο έδαφος, στο πλαίσιο των δράσεων αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε το θέμα της αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων μέσω των εργαλείων πρασινίσματος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020. Ο Αν. Γενικός Διευθυντής τόνισε ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο, οι προσπάθειες δεν θα πρέπει να περιορίζονται μόνο σε μεθόδους αύξησης της δέσμευσης του άνθρακα στο έδαφος αλλά και στην ενεργή συμμετοχή των γεωργών, υπογραμμίζοντας ότι για τον σκοπό αυτό απαιτείται κατάλληλη οικονομική ενίσχυση. 

Ο κ. Λουκά στην παρέμβασή του αναφέρθηκε, επίσης, στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Κύπρος για συντονισμό των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής σε θέματα κλιματικής αλλαγής, η οποία παρουσιάστηκε στη Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή, που πραγματοποιήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στο Άμπου Ντάμπι (30/6-1/7/2019), καθώς και στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα που πραγματοποιήθηκε χθες στην Νέα Υόρκη. 

(ΜΑΚ)