Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-09-2019 14:54

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών στο Ινστιτούτο Κύπρου

Ο Βοηθός Επίτροπος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) κ. Ανδρέας Ευαγγέλου και αντιπροσωπεία του ΚΟΑΠ επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Κύπρου την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, με σκοπό να συζητήσουν την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δυο οργανισμών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Ευαγγέλου και n αντιπροσωπεία του ΚΟΑΠ ενημερώθηκαν για τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου και πραγματοποίησαν ξενάγηση σε εργαστήρια και άλλες ερευνητικές υποδομές του.

Στην επίσκεψη συζητήθηκαν τομείς συνεργασίας όπως οι δυνατότητες ανταλλαγής προηγμένων υπολογιστικών πόρων και δεδομένων, η αποθήκευση δεδομένων, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας με το Ινστιτούτο Κύπρου σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του Οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία εστιάζεται στους τομείς που αφορούν τη μηχανογραφική υποδομή και ανάπτυξη εφαρμογών, και την υποστήριξη σε θέματα τεχνολογίας αιχμής, όπως φασματοφωτομετρία, ανάλυση δορυφορικών εικόνων, χρήση και εφαρμογές με drones.

«Από τις συζητήσεις μας προκύπτει ότι η συνεργασία μεταξύ των δυο οργανισμών είναι εξαιρετική είδηση για όλους τους δικαιούχους γεωργικών πληρωμών στην Κύπρο. Υπάρχει σύγκλιση ανάμεσα στα επιστημονικά και ερευνητικά μας συμφέροντα και στις προσπάθειες του ΚΟΑΠ να στηρίξει τη γεωργική κοινότητα στο νησί», δήλωσε ο Δρ. Nicolas Jarraud, Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Ινστιτούτου.

Από πλευράς του, ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί τομείς κοινών δραστηριοτήτων και ευχήθηκε να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού και του Ινστιτούτου Κύπρου.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΚΟΑΠ συνεχάρη τη Διεύθυνση και το επιστημονικό προσωπικό για τις εντυπωσιακές σύγχρονες εγκαταστάσεις και τα ερευνητικά επιτεύγματα του Ινστιτούτου Κύπρου.

____________

/ΣΧ