Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2019 08:26

Δραστηριότητες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου από τις 06.00 της 24ης Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 25ης  Σεπτεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε  σε 40 κλήσεις για βοήθεια  σε 21 πυρκαγιές , 16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Στις 07.13 χθες το πρωί λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα  στον δρόμο Πάφου – Πόλις Χρυσοχούς παρά το Στρουμπί. Φορτηγό όχημα  παρέκκλινε της πορείας του και ανατράπηκε στο πλάι του δρόμου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και τον Σταθμό Υπαίθρου Στρουμπιού. Ένα άτομο (άνδρας) αποπαγιδεύτηκε με τη χρήση διασωστικής εξάρτυσης και αερόσακων, τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Πάφου.

Στις 19.26  λήφθηκε κλήση για αποπαγίδευση παιδιού ηλικίας 2 ετών του οποίου  εγκλωβίστηκε το πόδι του σε  εξωτερικό χώρο της περιμέτρου της πισίνας οικίας στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και το πόδι του παιδιού απελευθερώθηκε αφού έσπασε μέρος της περιμέτρου της πισίνας με την χρήση ειδικής εξάρτυσης. Το παιδάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο καθαρά για προληπτικούς λόγους.

Στις  04.02 λήφθηκε κλήση για  πυρκαγιά σε όχημα ,  το οποίο βρισκόταν σε ανοικτό υπόγειο χώρο στάθμευσης στην οδό Παύλου Μελά στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρνακας με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις  04.17. Η πυρκαγιά περιορίστηκε στον χώρο της μηχανής και στην οροφή. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

-------------------

ΑΜ