Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2019 11:48

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη στη συνέντευξη Τύπου για το 5ο Παγκύπριο Συνέδριο «Προσδιορίζοντας το Μέλλον»

Σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με ραγδαίες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, της οικονομίας αλλά και στα επαγγέλματα, είναι αναγκαία η συνεχής προσαρμογή και ο εκσυγχρονισμός. Για αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για τη διοργάνωση του 5ου Παγκύπριου Συνεδρίου με ένα πολύ επίκαιρο  θέμα «Προσδιορίζοντας το Μέλλον». Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε με  βασικό στόχο την κατοχύρωση και αναβάθμιση του ρόλου του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, λόγω της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την αναβάθμιση του επαγγέλματος. Ένα επάγγελμα το οποίο βρίσκεται κοντά στον πολίτη από την πρώτη στιγμή που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Στηρίζει, καθοδηγεί και βοηθά στη διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος.  

Οι κύριοι στόχοι του Συνδέσμου είναι η προστασία του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, η παροχή υψηλού επιπέδου επαγγελματικών ασφαλιστικών υπηρεσιών στους καταναλωτές, δημιουργία και διασφάλιση επαγγελματικών κριτηρίων, την ενεργό συμμετοχή του Συνδέσμου στη Συμβουλευτική Επιτροπή Ασφαλίσεων και σε όλους τους ασφαλιστικούς φορείς, τη μελέτη των ασφαλιστικών συμβάσεων μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και ασφαλιστικών, η σύνταξη και η καθιέρωση και επιτήρηση Κώδικα Δεοντολογίας του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, η συνεργασία  με φορείς ασφαλιστικών θεμάτων, όπως το Γραφείο της Εφόρου Ασφαλίσεων, το Συμβουλευτικό Σώμα Ασφαλειών, τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών και το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου και εκπροσώπηση του Συνδέσμου σε διάφορους Ευρωπαϊκούς Ασφαλιστικούς Φορείς.

Σ’ αυτό το Συνέδριο έχει ιδιαίτερη αξία η απόφαση του Συνδέσμου να στηρίξει οικονομικά τον Εθελοντικό Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα» που έχει δημιουργηθεί με στόχο τη Στήριξη της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων, του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ, στη Λευκωσία και την ανάδειξη της αναγκαιότητας δημιουργίας νέας Μονάδας σε χώρο του Νοσοκομείου.

Η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι αξίες οι οποίες αναδεικνύουν την ανθρώπινη διάσταση μιας κοινωνίας. Ιδιαίτερα όταν αυτή η προσφορά αφορά την αναβάθμιση ακόμα περισσότερο στην παροχή υπηρεσιών υγείας στα πρόωρα και νεογνά.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να χαιρετίσω το συνέδριο σας και να το θέσω υπό την αιγίδα μου, να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στο συνέδριο σας, αλλά και ευόδωση των στόχων του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» για τη δημιουργία νέας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων σε χώρο του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ, στη Λευκωσία.

(ΜΓ/ΣΧ)