Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-10-2019 11:55

1η Ετήσια Συνάντηση Εθνικού Δικτύου Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης Κύπρου

Mε στόχο την καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων σε θέματα μετανάστευσης και ιδιαίτερα της κοινωνίας των πολιτών, το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης/Υπουργείο Εσωτερικών, ως το Εθνικό Σημείο Επαφής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης στην Κύπρο διοργανώνει την 1η ετήσια συνάντηση του Εθνικού Δικτύου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετανάστευσης Κύπρου με θέμα «Τρόποι συνεργασίας στον τομέα της Μετανάστευσης».

Η συνάντηση  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και από τις 9.00 μέχρι τις 14.30 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (αίθουσα Cine-Studio). Στη συνάντηση κεντρικός ομιλητής θα είναι κ. Γιάννης Γιαννάκη, Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, o οποίος θα αναφερθεί στις δραστηριότητες και το ρόλο του Γραφείου του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στον τομέα του εθελοντισμού και των ΜΚΟ σε σχέση και με την μετανάστευση.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση υφιστάμενων δομών/δικτύων συνεργασίας στους τομείς των επιστροφών και της ένταξης (Mediterranean Migration Network – CARDET, Δίκτυο Μεταναστευτικών Οργανώσεων και Γραφείο Δικτύωσης Μεταναστών – Δήμος Λευκωσίας, ReNet / Return Network of Third Country Nationals – Center for Social Innovation) και ανοικτή συζήτηση αναφορικά με καλές πρακτικές και γενικότερους τρόπους συνεργασίας, ιδιαίτερα μεταξύ ΜΚΟ και τοπικών αρχών.

Εγγραφές για το συνέδριο μπορούν να γίνουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης: www.moi.gov.cy/crmd.

Για το πρόγραμμα της συνάντησης πατήστε εδώ.

(ΕΚ/ΣΧ)