Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-10-2019 14:36

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Λιθουανίας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιώργος Λιλλήκας, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πρέσβη της Λιθουανίας στην Κύπρο (με έδρα την Αθήνα) κ. Rolandas Kačinskas.

Κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Λιλλήκας και Kačinskas εξέφρασαν την κοινή βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Λιθουανίας, ιδιαίτερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Σημειώθηκε δε ότι η εκατέρωθεν επανασύσταση κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας και η δρομολόγηση ανταλλαγών επισκέψεων μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αναφορές έγιναν και στις προοπτικές ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος.

Στη συνέχεια, σημειώθηκε η βούληση για σύμπραξη των μικρών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), για δημιουργία κοινού πλαισίου αναφοράς σ’ ότι αφορά το μέλλον της Ένωσης, που θα πρέπει, όπως τονίστηκε, να βασίζεται περισσότερο στην αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων.

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για ζητήματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ανάμεσα σ’ άλλα, αναφορικά με το Brexit, καθώς και με πιθανούς τρόπους καλύτερης αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης.

(ΜΓ/ΕΙ)