Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-11-2019 11:03

Χαιρετισμός Διευθύντριας Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κας Σόφης Μιχαηλίδου στη συνέντευξη Τύπου με θέμα «Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα»

Είναι με μεγάλη χαρά που το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών συμμετέχει στην αξιέπαινη, κοινή προσπάθεια της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Κυπριακού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, για ενημέρωση των επιχειρήσεων αναφορικά με την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα.

Τα λόγια του άκρως πετυχημένου Αμερικανού επιχειρηματία κ. Bill Ford, ότι δηλαδή «Η δημιουργία μιας ισχυρής επιχείρησης και η οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου δεν συνιστούν αντικρουόμενους στόχους αλλά αποτελούν τα δύο βασικά συστατικά για μακροπρόθεσμη επιτυχία», περιγράφουν με απλό και άκρως παραστατικό τρόπο, τον ρόλο και τη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από την ανάγκη καλλιέργειας, επίτευξης, εμπέδωσης και ενίσχυσης του επιχειρηματικού πολιτισμού.

Ο επιχειρηματικός πολιτισμός, φίλες και φίλοι, είναι ο δείκτης της εταιρικής ηθικής μιας επιχείρησης. Αποδεικνύει ότι η εταιρεία, ο οργανισμός, η επιχείρηση, ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν γύρω της, ότι η επιδίωξη του  κέρδους είναι συμβατή με δραστηριότητες που προωθούν την αξιοπρέπεια του ατόμου, που ενισχύουν την προστασία του περιβάλλοντος, που συμβάλλουν στην κοινωνική ευημερία, τόσο των σημερινών όσο και των επόμενων γενιών.

Κυρίες και κύριοι,

Στο ΓΤΠ θεωρούμε υποχρέωση μας να στηρίζουμε και να συνεισφέρουμε σε πρωτοβουλίες οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη κοινωνία. Προχωρήσαμε λοιπόν στην παραγωγή ενημερωτικού σποτ (φιλμάκι), το οποίο θα παρακολουθήσετε εντός ολίγου, που αφορά στο πρόγραμμα των ημερίδων για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, με στόχο την ενθάρρυνση των κυπριακών επιχειρήσεων και οργανισμών, προκειμένου να λειτουργούν με βάση το κοινωνικό ενδιαφέρον, την κοινωνική ευαισθησία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Τις λεπτομέρειες θα τις ακούσετε σε λίγο εκ στόματος των ειδικών.

Η δική μας συνεργασία θα συνεχίσει με μεγαλύτερη εκστρατεία το 2020 για καλύτερη εμπέδωση των θετικών επιρροών της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, αλλά και ένταξη της κοινωνικής ευθύνης στους οργανισμούς και τα τμήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Σας ευχαριστώ.

(ΔΚ/ΜΓ/ΕΙ)