Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-11-2019 09:49

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 6ης Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 7ης  Νοεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 46 κλήσεις για βοήθεια, 37 πυρκαγιές, επτά ειδικές εξυπηρετήσεις και δυο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 13.08 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση στην περιοχή «Μορόκαμπος» μεταξύ των χωριών Τίμη και Αγία Βαρβάρα της Επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς της πόλης και της Επαρχίας Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.15. Κατέκαυσε έκταση περίπου πέντε δεκαρίων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν μια φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου θήρας, ένας εκσκαφέας και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Η ώρα 14.06 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στο χωριό Αναρίτα της Επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με  ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.15. Κατέκαυσε έκταση περίπου πέντε δεκαρίων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν επίσης μια φορητή μονάδα του Ταμείου Θήρας και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας

Η ώρα 14.20 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στο χωριό Δρύνια της Επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με  δυο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Υπαίθρου Στρουμπιού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.06. Κατέκαυσε έκταση περίπου δυο εκταρίων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Η ώρα 14.30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στο χωριό Τάλα της Επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς της πόλης και της Επαρχίας Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.16. Κατέκαυσε έκταση περίπου ενάμιση  εκταρίου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν μια φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου θήρας, ένας εκσκαφέας και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Η ώρα 17.15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας BMW το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λακατάμεια. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμειας με δυο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.35. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές στον χώρο της μηχανής και στον χώρο επιβατών. Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι υπό διερεύνηση.

(ΑΧ/ΣΧ)