Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-11-2019 16:52

O Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Θεόδωρο ΙΙ

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φωτίου είχε συνάντηση σήμερα 13/11/2019 με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Θεόδωρο ΙΙ στα Γραφεία της Εκκλησίας του Αγίου Σάββα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της αρμοδιότητας του Επιτρόπου όσον αφορά τον απόδημο Ελληνισμό σε χώρες της Αφρικής καθώς επίσης και την εμπλοκή της Εκκλησίας στην προσπάθεια που γίνεται για να κρατηθεί ο απόδημος Ελληνισμός στις ρίζες, στην ιστορία και στον πολιτισμό του.

Συζήτησαν επίσης το μεγάλο έργο που υλοποιεί ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και Αφρικής στο Γέρι και ο Επίτροπος ενημέρωσε  τον Πατριάρχη ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ποσό €200,000 για στήριξη αυτού του έργου από πλευράς Κυβέρνησης.

Όπως αναφέρθηκε πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο που δημιουργείται  στο Γέρι και θα βοηθήσει τις χιλιάδες επαναπατρισθέντες Κύπριους από την Αφρική.

Τέλος, έγινε αναφορά για την τριμερή συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου για θέματα διασποράς και αποφασίστηκε η συνεργασία και εμπλοκή του Πατριάρχη σε κοινές εκδηλώσεις που θα γίνουν από τις διασπορές των τριών χωρών.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την Κυβέρνηση για τη συμβολή και τη στήριξή της  στο πολυεπίπεδο έργο και των στόχων του Πατριαρχείου.

--------------------------------

ΡΜ/ΕΙ