Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-11-2019 09:56

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από 15 μέχρι 18 Νοεμβρίου 2019

 Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 15ης Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 18ης  Νοεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 126 κλήσεις για βοήθεια, 84 πυρκαγιές, 36 ειδικές εξυπηρετήσεις και έξι ψευδείς κλήσεις

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 17ης Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 18ης  Νοεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 43 κλήσεις για βοήθεια, 33 πυρκαγιές, οκτώ ειδικές εξυπηρετήσεις και δυο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 12.00 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατέκαψε έκταση ενός εκταρίου περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων σε δύσβατη περιοχή παρά τη τοποθεσία «Άγιος Σάββας της Καρώνου» του χωριού Μούσερε. Για την κατάσβεση της εργάστηκαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς της πόλης και Επαρχίας Πάφου, δυο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από το Ταμείο Θήρας και το Τμήμα Δασών καθώς επίσης και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα. Κατά την διάρκεια της νύχτας στο μέρος του επεισοδίου παρέμεινε όχημα του Ταμείου Θήρας για επιφυλακή. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 16.59 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία κατάκαψε έκταση τεσσάρων εκταρίων περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Βάσα Κοιλανίου, Όμοδος και Ποταμιού Επαρχίας Λεμεσού. Από την πυρκαγιά έπαθε εκτεταμένες ζημιές ένα πρόχειρο παράπηγμα (υποστατικό). Για την κατάσβεση της εργάστηκαν οκτώ στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς της πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, δυο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και ένα από το Ταμείο Θήρας, ένα βυτιοφόρο όχημα από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού καθώς επίσης και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα. Κατά την διάρκεια της νύχτας γινόταν προσπάθεια τελικής κατάσβεση της πυρκαγιάς και νωρίς το πρωί ανέλαβαν δράση δυο ελικόπτερα πυρόσβεσης για ασφάλιση της περιμέτρου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία

Η ώρα 19.11 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ημιφορτηγό όχημα μάρκας Suzuki το όποιο βρισκόταν σταθμευμένο σε χωράφι στην Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από  τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας με δυο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 19.27. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε παρακείμενο πρόχειρα κατασκευασμένο υποστατικό το οποίο υπέστη ελαφρές ζημιές εξωτερικά. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 05.35 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μεταλλικό υποστατικό και σωρούς από ξύλα και άχρηστα υλικά παρά το χωριό Στατός στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από το Πυροσβεστικό της πόλης και Επαρχίας Πάφου με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και ένα από Ταμείο Θήρας. Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο και γίνονται τελικές κατασβέσεις. Από την πυρκαγιά  έπαθαν εκτεταμένες ζημιές δυο γεωργικοί ελκυστήρες. Επίσης κάηκαν τέσσερα σκυλιά τα οποία βρίσκονταν εντός του υποστατικού. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα δε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Πιο κάτω παρατίθενται η πυρκαγιές υπαίθρου του τελευταίου 24ώρου κατά Επαρχία-

Πυρκαγιές στην ΥΠΑΙΘΡΟ: 19 Πυρκαγιές

ΕΠΑΡΧΙΑ        ΑΡΙΘΜΟΣ        ΩΡΑ ΚΛΗΣΗΣ        ΕΚΤΑΣΗ

ΠΑΦΟΣ (9)

Γεροσκήπου        1                         10.50                     Σκύβαλα / Κλαδέματα

Αναρίτα                                           11.07                7 Δεκάρια

Μούσερε *           1                          12.00                1 Εκτάριο

Αγία Βαρβάρα     1                          12.50                1 Δεκάριο

Αγία Βαρβάρα / Αναρίτα 1              15.02                4 Δεκάρια

Αχέλεια                1                          14.23                Σκύβαλα / Κλαδέματα

Πόλις Χρυσοχούς:

Δρούσεια            1                           12.44                 1 Δεκάριο

Χρυσοχού           1                           15.16                 2 Δεκάρια

Σταθμός Υπαίθρου Πέγιας

Τάλα                   1                           10.10                 Σκύβαλα / Κλαδέματα

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ  (6)

Σταθμός Υπαίθρου. Νήσου :

Δάλι                     1                           10.32                  Σκύβαλα / Κλαδέματα

Περιοχή «Χαλεπιανές»  2                17.56 / 18.12      Σκύβαλα / Κλαδέματα

Σταθμός Υπαίθρου Περιστερώνας :

Περιστερώνα-Ακάκι      1                  13.12                  1 Δεκάριο

Μένοικο                        1                  16.06                  Σκύβαλα / Κλαδέματα

Αγ. Ιωάννης Μαλούντας  1               16.19                  2 Δεκάρια

ΛΕΜΕΣΟΣ  (3)

Μονοβόλικος:

Ύψωνας - Κολόσι            1               15.17                 Σκύβαλα / Κλαδέματα

Σταθμός Υπαίθρου  Πάχνας:

Πάχνα                              1                10.42                1 Δεκάριο

Ποταμιού – Όμοδος *       1               16.59                  4 Εκτάρια

ΛΑΡΝΑΚΑ (1)

Κελιά                                 1                17.56              5 Δεκάρια Καλαμιώνες

 

(ΑΧ)