Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-04-2020 19:02

Συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής σε τηλεδιάσκεψη Προπαρασκευαστικής Συνάντησης για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη στα πλαίσια των εργασιών της Τρίτης Προπαρασκευαστικής Συνάντησης για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη τον Αύγουστο 2020. 

Κατά την τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα είναι εισηγητής για μια εκ των συνολικά πέντε εκθέσεων της Διάσκεψης, με  θέμα «Δημοκρατία και ο ρόλος των Κοινοβουλίων στον 21ο αιώνα».

Ο κ. Συλλούρης εισηγήθηκε, επίσης, όπως το κείμενο της Διακήρυξης της Διάσκεψης επικεντρωθεί στον ρόλο που καλούνται να επιτελέσουν τα κοινοβούλια σε αυτήν την άνευ προηγουμένου περίοδο κρίσης, που προκύπτει από την πανδημία του COVID-19. Τα κοινοβούλια, τόνισε, πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτήν την τεράστια πρόκληση με συγκεκριμένα μέτρα. Αυτό το καθήκον, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής απαιτεί μια νέα συλλογική προσέγγιση εκ μέρους των βουλευτών.

(ΕΙ)