Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-05-2020 08:46

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 14ης Μαΐου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 15ης  Μαΐου 2020 ανταποκρίθηκε σε 27 κλήσεις για βοήθεια, 19 πυρκαγιές, 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδής κλήση.

Η ώρα 08.17 λήφθηκε κλήση για βοήθεια σε πλήρωμα ασθενοφόρου για μεταφορά τραυματισμένου ατόμου μετά από πτώση από την οροφή οικίας σε οροφή ξύλινης πέργολας ύψους 2.5 μέτρων. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως. Αφού προσεγγίστηκε και ακινητοποιήθηκε ο τραυματίας, έγινε μεταφορά του στο έδαφος με την χρήση υδραυλικής τηλεσκοπικής πλατφόρμας και παραδόθηκε στο ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας. 

Η ώρα 10.40 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, σπαρτά, άγρια βλάστηση στο χωριό Κοκκινοτριμιθιά κοντά στο κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών Πουρνάρα. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Σταθμό Υπαίθρου Περιστερώνας και τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 13.42. Η πυρκαγιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 8 εκταρίων και αριθμό παλιών ελαστικών,  γεωργικών εξαρτημάτων και μελισσιών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά η Αστυνομία . Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από σκόπιμη καύση και η Αστυνομία προχώρησε  στην σύλληψη ενός ατόμου.

Η ώρα 13.47  λήφθηκε κλήση για απεγκλωβισμό ατόμου το οποίο ήταν χειριστής γερανοφόρου οχήματος στο πράσινο σημείο Στροβόλου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως. Το πόδι του τραυματία ήταν παγιδευμένο μεταξύ εμβόλου του γερανού και της καρέκλας χειριστή. Έγινε απεγκλωβισμός με την χρήση υδραυλικής διασωστικής εξάρτησης  και παραδόθηκε στο ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας

_____________

ΝΝ/ΣΧ