Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-04-2018 11:00

Χαιρετισμός Επίτροπου Εθελοντισμού κ. Γιάννη Γιαννάκη στην εκδήλωση του Άτυπου Ευρωπαϊκού Δικτύου για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ήταν μια από τις σημαντικότερες εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις του τόπου μας. Η εφαρμογή του έδωσε την δυνατότητα σε επιπρόσθετους συμπολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα να στηριχθούν, αλλά και να αποκλειστούν λήπτες οι οποίοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια και δεν είχαν την ανάγκη στήριξης από το κράτος. Ήταν μια αναγκαία ορθολογιστική πράξη η οποία είναι δικαιότερη.

Η στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού είναι ευθύνη του κράτους. Όμως, και ως κοινωνία, θα πρέπει να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Και η κοινωνία της πατρίδας μας έδειξε διαχρονικά το τι μπορεί να κάνει. Την περίοδο της κρίσης αλλά και σήμερα, είτε οργανωμένα είτε με ατομικές πρωτοβουλίες, συνεχίζει την πολυδιάστατη αποτελεσματική της δράση.

Μια παρόμοια πρωτοβουλία είναι και η δράση του Δικτύου Ενάντια στη Φτώχεια – Κύπρος. Αυτή η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Άτυπου Δικτύου Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος και έχει ως στόχο την ενημέρωση, την ενίσχυση της προσβασιμότητας και τη συμβολή στην βελτίωση του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, σε συνεργασία φυσικά με το αρμόδιο υπουργείο.

Σημαντικό όμως στοιχείο είναι οι λήπτες του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος να έχουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά. Απώτερος στόχος να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Κι αυτός πιστεύω πως είναι ο σημαντικότερος στόχος. Και ως ότου ενταχθούν στην αγορά εργασίας, η ενεργοποίησή τους στα κοινά και στον εθελοντισμό, θα συμβάλει στην απόκτηση νέων  δεξιοτήτων και θα αυξήσει τις πιθανότητες εξεύρεσης εργασίας.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω  για την επιλογή μου ως πρεσβευτής του προγράμματος  σας αλλά και να σας συγχαρώ για τις σημαντικές δράσεις που αναπτύσσεται.

(ΜΛ)