Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-06-2020 19:33

Χαιρετισμός Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στη σημερινή εκδήλωση αιμοδοσίας του Εθνικού Σωματείου «Μιχαλάκης και Ανδρέας Μακρίδης» Λινόπετρας

Είναι με μεγάλη χαρά που απευθύνω το χαιρετισμό αυτό στη σημερινή εκδήλωση του Εθνικού Σωματείου «Μιχαλάκης και Ανδρέας Μακρίδης», εδώ στη Λινόπετρα. Η προσφορά του σωματείου είναι αναγνωρισμένη, καθώς άγει το 36ο έτος της λειτουργίας του με πληθώρα εκδηλώσεων προς όφελος γενικότερα της κοινωνίας, καθώς καταδεικνύει και ο χαρακτήρας της κάθε χρονικής αυτής εκδήλωσης αιμοδοσίας.

Θα ήθελα πρώτα να συγχαρώ θερμά το Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου για την όλη δραστηριότητα τους και να καλωσορίσω όλους τους φίλους του στην εκδήλωση, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας στην Καρπασία. Τους συμπατριώτες μας που, με την μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους, την υπομονή, την αντοχή και το ηρωικό σθένος τους, φυλάγουν πραγματικά Θερμοπύλες, αναμένοντας την ευλογημένη ώρα της απελευθέρωσης και της επιστροφής.

Η αφιέρωση της σημερινής εκδήλωσης στους εγκλωβισμένους αποτελεί και ένα μήνυμα προς αυτούς ότι βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους και ότι ο αγώνας που δίνουν είναι αγώνας όλων μας. Ένας αγώνας που θα λήξει μόνο με τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής μεγάλου τμήματος της πατρίδας μας και την επικράτηση, απ’ άκρου εις άκρον του νησιού μας, συνθηκών ελευθερίας, ειρήνης, ασφάλειας και κοινής ευημερίας.

Γι’ αυτό τον στόχο αγωνιζόμαστε με την ευχή και την προσδοκία ότι δεν θα αργήσει να έρθει η ημέρα της δικαίωσης των προσπαθειών που όλοι μαζί καταβάλλουμε. Της δικαίωσης, ιδιαίτερα του αγώνα και της θυσίας των ηρώων μας, όπως και των αδελφών Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη, στη μνήμη των οποίων είναι αφιερωμένη όλη η δράση του Σωματείου.

Κυρίες και Κύριοι,

Το σύνθημα της σημερινής εκδήλωσης «Δίνω αίμα, σώζω ζωές», αποτελεί την πεμπτουσία του χαρακτήρα της αιμοδοσίας. Χιλιάδες άνθρωποι θα πέθαιναν αν κάποιοι άλλοι δεν δώριζαν σε αυτούς το αίμα τους. Σε αυτό δε το διάστημα που ζούμε, με την πρωτόγνωρη εμπειρία μας από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία αποδείχθηκε εξαιρετικά δυσάρεστη για όλους, οι ανάγκες σε αίμα είναι σαφώς μεγαλύτερες.

Ας προσφέρουμε λοιπόν ζωή σε εκείνους που μας χρειάζονται. Δέκα μόνο λεπτά από το χρόνο μας είναι αρκετά για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους. Και ας μην ξεχνάμε πως κάνοντας αυτό, δίνουμε ακόμη ένα εφόδιο στα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που σε όλο αυτό το διάστημα απέδειξαν πόσο πολύτιμη είναι η προσφορά και η συμβολή τους στη διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και μπράβο σε όλους για τη συμμετοχή τους.

_____________

ΡΜ/ΙΚ/ΣΧ