Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-04-2018 13:54

Ο Πρόεδρος της Βουλής και αντιπροσωπεία βουλευτών θα συμμετάσχουν στις εργασίες της ΚΣ της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στο Κάιρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, αναχωρεί αύριο Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018, για το Κάιρο, όπου θα συμμετάσχει στην 5η Σύνοδο Προέδρων των Κοινοβουλίων - μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο (Κ.Σ. ΕγΜ), που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2018. Τον κ. Συλλούρη συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής, κ. Σωκράτης Σωκράτους και η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, κα Χαρά Παρλά. Με την ευκαιρία της Συνόδου, ο κ. Συλλούρης θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, δρα Ali Abdel Aal.

Στο Κάιρο θα μεταβεί επίσης αύριο αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Νίκο Τορναρίτη (επικεφαλής), Κώστα Κώστα και Γεώργιο Προκοπίου, η οποία θα συμμετάσχει στις εργασίες της 14ης Συνόδου της Ολομέλειας της ίδιας Συνέλευσης, που θα διεξαχθούν στις 28 και 29 Απριλίου 2018. Την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, κα Λουκία Μούγη.

Τόσο στη Σύνοδο των Προέδρων όσο και στη Σύνοδο της Ολομέλειας της Κ.Σ. ΕγΜ, θα συζητηθούν οι επιπτώσεις από την τρομοκρατία και τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων μελών της Συνέλευσης, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος στην Ευρωμεσογειακή περιφέρεια.

(ΑΧ/ΕΙ)